Τετάρτη, Νοεμβρίου 23

Παραιτήθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πεντάζος. Ξεκληρίζεται το υπουργείο!

Παραιτήθηκε από την θέση του ως γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών (αρμόδιος για τις δαπάνες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), Ηλίας Πενταζος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι λόγοι της παραίτησης του ήταν ότι διαφώνησε με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο σε θέματα της διαχείρισης των αρμοδιοτήτων του.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι παραιτήθηκε για άλλους προσωπικούς λογούς. Ο κ. Πενταζος είναι ο δεύτερος γ.γ.που φεύγει από το υπουργείο μετά τον πρώην επικεφαλής του ΚΕΠΥΟ Δ. Σπινελη και ότι δυο ήταν... επιλογές του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Βενιζέλο να παραμείνει μερικές μέρες ακόμη στην θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του.

Ποιος είναι ο Ηλίας Πεντάζος

Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (Μ.Sc του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) και Ευρωπαϊκή Οικονομία και Πολιτική (Μ.Ρhil του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Loughborough).

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στα Ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα σε Μακροοικονομική πολιτική, Δημόσια οικονομικά, Χρηματοοικονομικές σχέσεις, Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Εργάσθηκε στις Βρυξέλλες σε καίριες θέσεις επί 15 χρόνια, ως στέλεχος της Ευρ. Επιτροπής και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρ. Ένωση. Έχει προεδρεύσει σε επιτροπές και στις τρεις Ελληνικές Προεδρίες στην Ε.Ε, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διεθνείς Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, Διυπουργικές συναντήσεις και Ευρωπαϊκά Συμβούλια κορυφής. Ήταν ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος της ΜΑ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο Συμβούλιο ECOFIN σε όλη τη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τη ζώνη Ευρώ.

Έχει εργασθεί επίσης στο Υπουργείο Οικονομίας ως Ειδικός Σύμβουλος για σχέσεις με την Ευρ. Ένωση, στο Υπουργείο Άμυνας ως Γενικός Διευθυντής για Διεθνείς σχέσεις και Αμυντική Βιομηχανία και στον ιδιωτικό τομέα ως
μελετητής και Σύμβουλος ανάπτυξης.

Διετέλεσε μέλος ΔΣ σε Οργανισμούς, Επιστημονικά Ινστιτούτα και Τράπεζες. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...