Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

ΠΑΟΚ: Πολύ κρύο... για το τίποτα!

Οι... ήρωες που «πάγωσαν» στις εξέδρες, είδαν έναν κακό ΠΑΟΚ να πέφτει πάνω στον εκπληκτικό Κάρολ, να μένει στο μηδέν με τον ΟΦΗ (0-0) και να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία! Aποδοκιμασίες στη λήξη!

Η διακοπή στο πρωτάθλημα φαίνεται πως έκανε κακό στον ΠΑΟΚ, καθώς οι Θεσσαλονικείς άφησαν βαθμούς μέσα στο σπίτι τους απέναντι σε έναν ΟΦΗ που ήρθε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Δικέφαλος ήταν καλός στο πρώτο μέρος δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ, όμως υπήρχε απέναντι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας που λέγεται Κάρολ.

Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ στέρεψε από δυνάμεις, με τον... ΟΦΗ που ήταν πολύ καλά στημένος να μην κινδυνέψει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να ξεκινήσει τον Κώστα Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και αυτή ήταν η μοναδική αλλαγή στην γνωστή πλέον ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Ο Έτο από τα δεξιά και ο Λίνο από τα αριστερά. Κετρικό αμυντικό δίδυμο, Τσιρίλο και Μαλεζάς. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Φωτάκης. Στις πτέρυγες οι Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης, στον άξονα ο Ίβιτς και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.

Με μοναδικό προωθημένο τον Μάντζιο

Ο Νίκος Αναστόπουλος με σχήμα 4-3-3 επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια. Στα δύο άκρα της άμυνας οι Γαλανόπουλος, Μπουλούτ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γεωργίου και Ταυλαρίδης. Στη μεσαία γραμμή την τριάδα αποτελούσαν οι Μπόντορ, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, ενώ στην επίθεση οι Σίσιτς, Παπουλής, Μάντζιος.

Από νωρίς να το «τελειώσει»

Με διάθεση να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και να «καθαρίσει» το παιχνίδι νωρίς εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν στην κατοχή τους την μπάλα με αρκετά υψηλά στατιστικά, πίεσαν από την αριστερή πλευρά του ΟΦΗ με τους Σαλπιγγίδη και Έτο να εναλλάσσονται στις πλαγιοκοπήσεις. Οι Κρητικοί κλείστηκαν στην άμυνά τους και προσπάθησαν με τους Παπουλή και Μάντζιο να απειλήσουν την εστία του Χαλκιά.

Είχε Κάρολ στην εστία

Ο Δικέφαλος του Βορρά απείλησε την εστία του Κάρολ από τον άξονα με τρεις πολύ καλές στιγμές. Στο 9’ ο Αθανασιάδης έβγαλε απέναντι από την εστία του ΟΦΗ τον Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής επιθετικός έχασε τον βηματισμό του και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 17' είχαμε το πολύ δυνατό σουτ του Φωτάκη, με τον Κάρολ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Και η τρίτη στο 26' με τον Γκαρσία, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ και ο Κάρολ μπλόκαρε δύσκολα.

Ο σπρίντερ Παπουλής

Όσο ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του ΟΦΗ, οι Κρητικοί αναθάρρησαν και δειλά-δειλά βγήκαν στην επίθεση με τον σπρίντερ Παπουλή.
Στο 29' ο Μάντζιος είδε αποδιοργανωμένη την άμυνα του ΠΑΟΚ βγάζοντας τον επιθετικό του ΟΦΗ απέναντι στον Χαλκιά, με τον τελευταίο να πέφτει με τα πόδια σωτήρια και να διώχνει τον κίνδυνο.

Έχασε Φωτάκη

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έβγαλαν άγχος στο παιχνίδι τους, με τον Ρουμάνο τεχνικό να σηκώνεται από τον πάγκο του και να βάζει τις φωνές σε Λίνο και Έτο. Ο τεχνικός του Δικεφάλου έχασε από το παιχνίδι τον Φωτάκη, με τον διεθνή μέσο να ζητάει αλλαγή καθώς υπέστη θλάση πρώτου βαθμού. Τη θέση του πήρε ο Αρίας, με τους Θεσσαλονικείς, από επιθετικούς, να ρίχνουν το βάρος στο κέντρο.

Ο Ιρλανδός τους έλεγε «No»

Ο Δικέφαλος προσπάθησε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους να απειλήσει την εστία του Κάρολ. Όμως ο Ιρλανδός σε δύο ακόμα περιπτώσεις κράτησε το μηδέν στην εστία του. Στο 45’ και στις καθυστερήσεις τα σουτ των Βιεϊρίνια και Ίβιτς.

Τα «θέλω» των δύο προπονητών

Πίεση ο ένας (Μπόλονι), κλείσιμο των διαδρόμων ο άλλος (Αναστόπουλος). Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έδωσε οδηγίες στους παίκτες του να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να πιέσουν ψηλά τους Κρητικούς με σκοπό να γίνει το λάθος το οποίο μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίο. Ο Αλενατόρε ζητούσε διαρκώς από τους ποδοσφαιριστές να μην αφήνουν τους διαδρόμους ανοιχτούς. Αυτός που τα άκουγε περισσότερο, γιατί ήταν δίπλα στον πάγκο της ομάδας του, ήταν ο Παπουλής. Ο Αναστόπουλος του ζητούσε συνεχώς να γυρίζει πίσω και να βοηθάει ανασταλτικά.

Έχασε το κέφι του

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΟΦΗ, ο οποίος ήταν άψογα στημένος αμυντικός. Οι Θεσσαλονικείς φορτώθηκαν με άγχος και αυτό φάνηκε στις μεταβιβάσεις. Έλειπε η ηρεμία και το καθαρό μυαλό από τους παίκτες του Μπόλονι. Ο Ρουμάνος αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα με παίκτες επιθετικούς μήπως και καταφέρει κάποιος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...