Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 9

Μόδα και ναρκωτικά: ποιοι σχεδιαστές είναι εθισμένοι;

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Lanvin, Alber Elbaz, μίλησε μόλις χθες για τις πιέσεις που δέχονται στο επάγγελμά του και για το γεγονός ότι κάποιοι σχεδιαστές καταφεύγουν στα ναρκωτικά. Στη γοητεία των ουσιών έχουν υποκύψει αρκετοί -άλλοι καταφέρνοντας να... απεξαρτηθούν και άλλοι με ολέθρια αποτελέσματα…


Coco Chanel
Σε μια πρόσφατη βιογραφία της με τίτλο Coco Chanel: An Intimate Life από την Lisa Chaney, μάθαμε πολλές και διάφορες πιπεράτες λεπτομέρειες για τη ζωή της σχεδιάστριας. Η υποτιθέμενη «σχέση» της με το όπιο, ωστόσο, μας φαίνεται λίγο τραβηγμένη, δεδομένου ότι η Mademoiselle είχε μανία να ελέγχει τα πάντα.


Yves Saint Laurent

Ο γνωστός, ευαίσθητος σχεδιαστής πέρασε μια σκοτεινή περίοδο μετά από μια τραυματική εμπειρία που είχε στο στρατό και την απόλυσή του από τον οίκο Dior. Οι πρωτόγονες θεραπείες της εποχής ενάντια στην κατάθλιψη τον έριξαν σε μια μακρά περίοδο χρήσης ναρκωτικών, την οποία κάποια στιγμή ξεπέρασε με τη βοήθεια των δικών του ανθρώπων -του άφησε, όμως, σοβαρές παρενέργειες.


Calvin Klein

Απ’ ότι φαίνεται, στον Calvin Klein άρεσε λίγο περισσότερο απ’ όσο έπρεπε η κοκαΐνη -ιδιαίτερα στα 80s. Με την πάροδο των ετών και την κατάχρηση, το ταλέντο του στο σχέδιο και το marketing τον εγκατέλειψαν και του κόστισαν τον έλεγχο της εταιρείας του. Και μολονότι είναι αδύνατο να πούμε σε τι βαθμό… βοήθησε η φίλη του η κόκα για την πτώση του, σίγουρα δεν ήταν αμέτοχη.


Marc Jacobs

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Marc Jacobs πάλευε με τους δαίμονες του εθισμού για χρόνια. Κατάφερε να αποτοξινωθεί, έγινε φανατικός της υγιεινής διατροφής και της γυμναστικής (άλλο είδος εθισμού) και βγήκε από τη δοκιμασία με νέα, ανανεωμένη ενέργεια. Οι φήμες θέλουν να συνεχίζει τη χρήση, αλλά βλέποντας που έχει φτάσει, δεν θα θέλαμε να τις πιστέψουμε.



Alexander McQueen

Ο McQueen είχε παραδεχτεί την εξάρτησή του από χημικές ουσίες και φαινόταν υπερήφανος που είχε καταφέρει να την ξεπεράσει. Παρόλα αυτά, η φήμες επιμένουν ότι στα τελευταία του ο θάνατος της μητέρας του και της στενής του φίλης Issabella Blow, καθώς και οι πιέσεις από τη βιομηχανία της μόδας, τον έριξαν πίσω στα ναρκωτικά και τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.


John Galliano

Όταν πριν μερικούς μήνες ο δήθεν… αναμορφωμένος ναρκωμανής σχεδιαστής του Dior έπαθε αμόκ σε ένα μπιστρό στο Παρίσι και επιδόθηκε σε μια σειρά από αντισημιτικά σχόλια, όλοι βάλθηκαν να ρίξουν το φταίξιμο στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και στην πίεση της δουλειάς. Γι’ αυτό και οι ιθύνοντες του οίκου αποφάσισαν να του δώσουν άδεια. Μόνιμα. Προς το παρόν, εκκρεμεί μία δικαστική απόφαση αλλά και να δούμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει από την αποτοξίνωση.

Πηγή:http://www.fashionlove.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...