Τετάρτη, Οκτωβρίου 12

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη απατεώνας που κυκλοφορούσε με πολυτελέστατο αυτοκίνητο

Έναν 39χρονο απατεώνα, που κυκλοφορούσε μάλιστα με ένα πολυτελέστατο αυτοκίνητο, συνέλαβαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να αποσπάσει από τα θύματά του 33.000 ευρώ. Σε μία περίπτωση μάλιστα υποσχόταν ότι θα βρει δουλειά σε έναν 36χρονο…

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελιών που έγινα στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ένας 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής μορφής» και της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».
Ο δράστης τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο με... διάφορα τεχνάσματα και ψεύτικες υποσχέσεις εξαπάτησε συνολικά 4 άτομα, από τα οποία κατάφερε να αποσπάσει 33.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα με το πρόσχημα ότι διαθέτει ποσότητα σιδήρου, την οποία ενδιαφέρεται να πουλήσει, απέσπασε από δύο θύματά του 28.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, στο πλαίσιο συναλλαγής για την αγορά ενός αυτοκινήτου, δεν κατέβαλε ως όφειλε στον 42χρονο συναλλασσόμενο 4.000 ευρώ.

Επίσης, απέσπασε από έναν 36χρονο 1.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι θα μεσολαβήσει για να του βρει δουλειά σε νυχτερινό κέντρο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, κατασχέθηκε το πολυτελές αυτοκίνητο του συλληφθέντα, ως προϊόν από νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.
Σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούν 2 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, για παράβαση του Νόμου «περί Επιταγών».

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...