Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 9

Θεσσαλονίκη:Χωρίς βόλτα στα Περίπτερα της ΔΕΘ η επίσκεψη του πρωθυπουργού

Με συνάντηση με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη ανοίγει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Πέρυσι, με την πρωθυπουργική και πάλι ιδιότητα, είχε συναντήσει τον κ. Μπουτάρη, που ήταν τότε υποψήφιος δήμαρχος, σε γνωστή ψαροταβέρνα της Θεσσαλονίκης. Φέτος η συνάντηση των δύο αντρών έχει προγραμματιστεί για τις δύο μετά το μεσημέρι στο δημαρχείο. Μια ώρα αργότερα στην αίθουσα συσκέψεων του τρίτου ορόφου του δημαρχιακού μεγάρου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με... εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή θα παραστεί και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πάντως το πρόγραμμα της φετινής επίσκεψης δεν ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων. Το εθιμοτυπικό «πρωτόκολλο» λόγου χάρη που προέβλεπε για την αυριανή μέρα την παρουσία του πρωθυπουργού στον πρωινό αγιασμό και επαφές με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της Ηelexpo ΑΕ, αυτήν τη φορά δεν θα τηρηθεί. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, όσο θυμούνται οι παλαιότεροι, ο πρωθυπουργός της χώρας δεν θα κάνει βόλτα στα Περίπτερα. Κάποιες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει μια σύντομη επίσκεψη σε επιλεγμένα Περίπτερα της φετινής διοργάνωσης, διαψεύστηκαν. Στο επίσημο πρόγραμμα για την αυριανή μέρα περιλαμβάνεται μόνο η ομιλία του πρωθυπουργού στις 8 το βράδυ από το βήμα του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης» και την Κυριακή η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη 1 μετά το μεσημέρι, αλλά φέτος -για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας κατά ορισμένες πηγές- θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Γ' του ΟΛΘ.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στον αγιασμό

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρυσοχοΐδης, θα παραστεί αύριο στις 9.30 το πρωί στον αγιασμό στα γραφεία των ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo ΑΕ, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των δύο εταιριών και κατόπιν των συλλόγων των εργαζομένων. Πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, που πάντως δεν είχε αποφασιστεί έως χτες το βράδυ.

Πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...