Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14

Το ΠΑΣΟΚ θα απολύσει 0,3 του εργαζομένου από την Ζώνη Καινοτομίας!

Του Χρήστου Νικολαίδη,

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας περιλαμβάνεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία, που ανακοινώθηκε χθες. Αυτό σημαίνει ότι 0,3 του εργαζομένου θα περάσει στη ρύθμιση και μετά από 12 μήνες θα απολυθεί αφού η ΑΖΚΘ διαθέτει 3 υπαλλήλους!

Και μόνο αυτό το παράδειγμα αποδεικνύει την...προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διαχειριστεί σοβαρότατα θέματα. Δεν είναι το μόνο φυσικά! Στην περίφημη λίστα των 155 φορέων του "ευρύτερου δημόσιου τομέα" υπάρχουν φιλανθρωπικά σωματεία, μουσεία και πολιτιστικοί φορείς που επιχορηγούνται με ελάχιστα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης θεωρεί πρόκληση και απόδειξη ανικανότητας και πανικού από την πλευρά την κυβέρνηση τη ρύθμιση για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Ο φορέας αυτός δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να συμβάλει στην ίδρυση και ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων με αντικείμενο τα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας. Θα μπορούσε να αποτελέσει τον σοβαρότερο πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας και του επιχειρείν για όλη τη Βόρεια Ελλάδα!

Η προηγούμενη κυβέρνηση ολοκλήρωσε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας, εξασφάλισε το οικόπεδο εγκατάστασης στη Θέρμη, δρομολόγησε την πρόσληψη 8 εξειδικευμένων στελεχών και προώθησε τη διαδικασία πιστοποίησης από τα ευρωπαϊκά όργανα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε νέο νόμο που καθιστά τη λειτουργία της Ζώνης εξαιρετικά δυσχερή (της επιβάλει κανόνες λειτουργίας δημοσίου τομέα), ακύρωσε τις προσλήψεις και αφαίρεσε τη δυνατότητα χρήσης της δημόσιας έκτασης, αφού την συμπεριέλαβε στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου! Και τώρα, αφού εγκατέλειψε το φορέα με τρεις εργαζόμενους (!) τον βάζει και στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας... Μιλάμε για κατάντια...

ΥΓ: Σήμερα η εφημερίδα "Ημερησία" δημοσιεύει ρεπορτάζ του Δημήτρη Διαμαντίδη σύμφωνα με το οποίο οι γερμανικοί φορείς που πρόσφατα ήλθαν στην Ελλάδα αναζητώντας πεδίο επιχειρηματικής συνεργασίας εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την Αλεξάνδρεια Ζώνη. Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο...

Ο Χρήστος Νικολαίδης είναι υπεύθυνος Τύπου της ΝΔ Θεσσαλονίκης

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...