Τρίτη, Οκτωβρίου 18

Επιστράτευση των απεργών στην καθαριότητα αποφάσισε η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα ελήφθη η απόφαση από την κυβέρνηση για πολιτική επιστράτευση των απεργών της καθαριότητας.

Μετά την αποτυχία του εγχειρήματος με τις ιδιωτικές εταιρίες για την αποκομιδή των απορριμάτων και τις αντιδράσεις από την ενδεχόμενη εμπλοκή του στρατού, το υπουργείο Εσωτερικών και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός προχώρησαν στην απόφαση της επιστράτευσης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου, η οποία δημοσιεύεται στο χθεσινό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνηση, κηρύσσονται σε κατάσταση... πολιτικής κινητοποίησης οι οδηγοί των απορριμματοφόρων οχημάτων και των φορτηγών οχημάτων όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η κυβέρνηση εξουσιοδοτεί τον υπουργό Εσωτερικών και τον περιφερειάρχη Αττικής να προβούν στην επίταξη των υπηρεσιών των οδηγών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, Καστανίδης (Εσωτερικών) και Παπαϊωάννου (Δικαιοσύνης) προχωρούν στην επίταξη των υπηρεσιών των οδηγών όλων των δήμων, καθώς και στην επίταξη όλων των φορτηγών και απορριματοφόρων που ανήκουν στους δήμους της Αττικής.

Η απόφαση ισχύει από σήμερα, στις 07:00 το πρωί.

Σημειώνεται, ότι για την εκτέλεση της απόφασης αρμόδια είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα εκδώσει και θα επιδώσει τα «Φύλλα Επίταξης» στους οδηγούς.

Η απόφαση αναμένεται να κοινοποιηθεί άμεσα στους εργαζόμενους, όπως είχε συμβεί και με τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων πριν από μήνες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η αποκομιδή θα αρχίσει το συντομότερο δυνατόν.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μάλιστα εν όψει και της μεγάλης πανελλαδικής γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αύριο και μεθαύριο.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...