Παρασκευή, Αυγούστου 26

Θεσσαλονίκη - Στουτγάρδη με ποδήλατο για τους καρκινοπαθείς

Ποδηλατοδρομία ξεκινά σήμερα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη Στουτγάρδη, με στόχο τη στήριξη του γερμανικού συνδέσμου καρκινοπαθών καθώς και την ευαισθητοποίηση για τα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων.

Η ποδηλατοδρομία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Βάδης Βυρτεμβέργης, τη Στουτγάρδη και η πρωτοβουλία ανήκει στον γερμανικό ασφαλιστικό φορέα «Deutsche Rentenversicherung (DRV) Baden Wuerttemberg». Τα έσοδα από τις... δωρεές θα διατεθούν στο πρόγραμμα του Συνδέσμου «Σπορ και καρκίνος».

«Να δείξουμε τι είναι εφικτό», λέει ο πρόεδρος του φορέα Χούμπερτ Σάιτερς που συμμετέχει στη φετινή 16η ποδηλατοδρομία. Συμμετέχει επίσης και ο υφυπουργός Υγείας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, βουλευτής της γερμανικής Βουλής. Στόχος είναι να καταδειχτεί ότι τα κέντρα αποκατάστασης υγείας συνιστούν σημαντική προσφορά για την επανένταξη αναπήρων και χρόνια αρρώστων στην κοινωνία και την εργασία. Ειδικά για αυτές τις κατηγορίες η άθληση είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα ζωής τους, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Μετά την εκκίνηση των ποδηλατοδρόμων στη Θεσσαλονίκη ο επόμενος μεγάλος σταθμός θα είναι η λουτρόπολη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας ενώ η διαδρομή θα συνεχιστεί μέσω Σερβίας, Κροατίας και Ουγγαρίας για τη Βιέννη. Από εκεί οι ποδηλατιστές θα συνεχίσουν παραδουνάβια και διασχίζοντας τη Βαυαρία θα καταλήξουν στον τελικό προορισμό, τη Στουτγάρδη.

voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...