Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 23

Οι παρεμβάσεις του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Μάτη στη συνεδρίαση της 22ας Σεπτεμβρίου 2011.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Το ενδεχόμενο της εφεδρείας ή απολύσεων υπαλλήλων στο δήμο Θεσσαλονίκης κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη του κανονικού οργανογράμματος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Διότι πλεονάζοντες εργαζόμενοι σε προσωπικό 5.000- όπως είπε ο δήμαρχος- με οργανόγραμμα 5.700 θέσεων -όπως επίσης είπε ο δήμαρχος-, δεν γίνεται.

Χρέος μας και καθήκον όλων μας... είναι να διασφαλίσουμε διαφάνεια σε κάθε διαδικασία. Και να ξέρουμε που βαδίζουμε. 5.000 άνθρωποι θα μας εμπιστευθούν υποχρεωτικά. Αν απλώς θέλουμε τη ψήφο τους, μπορούμε να φωνάξουμε υπερήφανα «όχι στην εφεδρεία». Αλλά νομίζω ότι η υπευθυνότητα μας πρέπει να είναι μεγαλύτερη.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σύμφωνα με πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει ένεση ρευστότητας στην αγορά, ρίχνοντας 42 εκ. ευρώ. Στην αρχή εντυπωσιάστηκα αλλά μετά διάβασα ότι πρόκειται για 42 εκ. ευρώ τα οποία χρωστούσαμε. Δηλαδή δεν φτάνει που δεν τους πληρώσαμε έγκαιρα, ζητάμε κι ευχαριστώ.

Αυτό είναι προσβλητικό. Δεν έχει σημασία αν τα χρέη τα άφησε ο Παπαγεωργόπουλος ή είναι χρέη του Μπουτάρη. Είναι χρέη του δήμου κι αυτό είναι αρκετό. Μη δηλώνουμε και υπερήφανοι που τα εξοφλούμε.

Απλώς πρέπει να τα εξοφλούμε με κάποια κριτήρια.

Και κυρίως να μην αναθέτουμε, αν δεν έχουμε τα χρήματα στο ταμείο. Διότι αυτή η έλλειψη μας οδήγησε στην «ρευστότητα» των 42 εκ.ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών λέει ότι οι προμηθευτές του δήμου εξοφλούνται εντός έξι μηνών από την έκδοση των τιμολογίων. Του ζητώ να καταστήσει σαφή και δημόσια τα κριτήρια της εξόφλησης τους. Δε θέλω να περνά από το μυαλό κανενός ότι είναι η προσωπική του υπόθεση η ιεράρχηση των οφειλών.

ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Είμαστε η μοναδική πόλη στον κόσμο στην οποία οι πεζόδρομοι είναι πρόφαση για να λειτουργούν καφέ και την τάξη στα τραπεζοκαθίσματα επιβάλλει η τροχαία.

Προχθές πήγε η τροχαία στην Ικτίνου και επέβαλε πρόστιμα 400 ευρώ στα καταστήματα, τα οποία είχαν τα τραπέζια και τις καρέκλες τους εντός των ορίων που που ο δήμος είχε ορίσει. Αλλά η κίτρινη γραμμή είναι λανθασμένη και η τροχαία δεν συναινεί. Άρα άδειες δεν μπορούν να δοθούν. Η διοίκηση πρέπει να πει την αλήθεια στα μαγαζιά. Να βάλει την κίτρινη γραμμή εκεί που πρέπει και όχι εκεί που την έβαλε και να εκδώσει άδειες. Γιατί τα μαγαζιά έχουν ήδη πληρώσει το 1/3 του κόστους αυτών των αδειών. Αλλά δεν μπορούν να πάρουν άδειες με αποτέλεσμα να είναι σε ομηρία και να υποχρεώνονται να πληρώνουν πρόστιμα. Αυτό πρέπει να τελειώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...