Τετάρτη, Ιουλίου 13

Άρεσε ο βασικός ΠΑΟΚ

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε ο "Δικέφαλος" στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας, κόντρα στην Γκρόνινγκεν από την οποία ηττήθηκε με σκορ 2-3. Στο τελευταίο ημίωρο, που αγωνίστηκαν οι βασικοί, οι "ασπρόμαυροι" όχι μόνο σημείωσαν τα δύο τους γκολ στο παιχνίδι, αλλά είχαν πολύ καλή εικόνα. Εξαιρετικά στάθηκε ο Ρομπέρ, σκόραραν οι Αθανασιάδης και Φωτάκης. Σε ρόλο μπαλαντέρ ο Βιεϊρίνια. Ξεχώρισε ο Αποστολόπουλος από το πείραμα των πρώτων 60 λεπτών, θετικά στοιχεία και από Ιντζίδη.

Έχοντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μεγάλες αμυντικές αδυναμίες, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 3-2 από την Γκρόνινγκεν. Ο Λάζλο Μπόλονι έδωσε χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς που ωστόσο δεν τον δικαίωσαν σε αντίθεση με τους βασικούς που προσπάθησαν να φτάσουν σε μία εντυπωσιακή ανατροπή.
Ο ΠΑΟΚ ήταν χαμένος λόγω της ανομοιογένειας της ενδεκάδας αλλά και της...
πολύ κακής εμφάνισης κυρίως των αμυντικών του που έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των Ολλανδών. Το 3-0 ήρθε γρήγορα, μαζί του ήρθε και ο προβληματισμός του Λάζλο Μπόλονι που ήθελε να δει αν διαθέτει βάθος στο ρόστερ. Όταν έριξε στη μάχη τους βασικούς, τα πάντα άλλαξαν. Επιθετικό παιχνίδι από τους παίκτες του και δύο γκολ ήταν η απάντηση προς την επίδειξη δύναμης της Γκρόνιγκεν που ήταν και η τελική νικήτρια.

Παθητικός και ευάλωτος στο α΄ μέρος
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός. Τα κενά της άμυνας που υπήρχαν κόντρα στη Φορτούνα έγιναν ακόμα μεγαλύτερα με τους Ολλανδούς της Γκρόνινγκεν να μη βρίσκουν την παραμικρή αντίδραση στην προσπάθειά τους να σκοράρουν. Και έστειλαν την μπάλα τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κρέσιτς ήταν σε κακή μέρα όπως και ο Τσιρίλο που προβλημάτισε με την απόδοσή του σ’ ένα διάστημα που θα έπρεπε με την εμπειρία του να ηγηθεί της ομάδας του. Το ευχάριστο ήταν ότι για δεύτερο παιχνίδι ο Αποστολόπουλος έκανε καλή εμφάνιση, θετικά στοιχεία είχε ο Ιντζίδης, ενώ υπήρχαν και παίκτες που αγωνίστηκαν σε αδόκιμους ρόλους όπως ο Σακελλαρίου που ήταν αμυντικός χαφ.
Η Γκρόνινγκεν δεν έκανε κάποια μεγάλη εμφάνιση. Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο 5’ με τον Μάταβτς που ευστόχησε στο πέναλτι που έκανε ο Κρέσιτς. Και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή ευκαιρία με τον Μωυσιάδη να ισοφαρίσει, ήρθε το 2-0 με τον Μάταβτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα εκμεταλλευόμενος νέο λάθος του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στη συνέχεια όταν ο Βατούνα έκανε το 3-0 στο 34’ και μετά οι Ολλανδοί είχαν το απόλυτο ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι σε μια ομάδα νεαρών παικτών.

Παραγωγικός και ταχύς
Το δεύτερο ημίχρονο είχε μία εντυπωσιακή ανατροπή δεδομένων για τον ΠΑΟΚ που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στην ισοφάριση αν ήταν πιο προσεκτικός. Η είσοδος των βασικών στο τελευταίο ημίωρο έδωσε στον Δικέφαλο άλλη δυναμική. Παρά τη βροχή, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι παίζοντας γρήγορα, δημιούργησαν άμεσα επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των Ολλανδών και μείωσαν με πλασέ του συνήθη ύποπτου Στέφανου Αθανασιάδη στο 63’. Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ είχε διάρκεια-προϊόν της ταχύτητας των μεσοεπιθετικών του και της εξαιρετικής παρουσίας του Ρομπέρ που συνεργάστηκε άψογα με τον Λίνο-αλλά όχι και την ίδια αποτελεσματικότητα. Σαλπιγγίδης, Φωτάκης έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουν, πριν τελικά ευστοχήσει λίγο πριν το φινάλε, ο Φωτάκης με δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Στα αξιοσημείωτα η δοκιμή του Βιεϊρίνια σε ρόλο μεσοεπιθετικού. Ο ΠΑΟΚ έχασε 3-2 δείχνοντας για δεύτερο σερί παιχνίδι αμυντικές αδυναμίες που πρέπει να καλύψει μέχρι να έρθουν οι επίσημοι αγώνες.

olapaok

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...