Παρασκευή, Δεκεμβρίου 2

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις μια Coca-Cola

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι γιατί η Coca-Cola έρχεται πάντα με ένα χαμόγελο; Γιατί σε ανεβάζει. Αφαίρεσαν την κοκαΐνη σχεδόν πριν από 100 χρόνια. Γιατί; Γιατί ήταν περιττή.

Στα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημα σου. (Το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας ποσότητας) Δεν κάνεις αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης επειδή το φωσφορικό οξύ κόβει την γεύση της και σου επιτρέπει να την κρατήσεις στο σώμα σου.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σου προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σου ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος. (Και υπάρχει αρκετή αυτή την συγκεκριμένη στιγμή)

40 λεπτά: Η απορρόφηση της καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σου διαστέλλονται. Η αρτηριακή σου πίεση ανεβαίνει. Ως απάντηση, το συκώτι σου ρίχνει περισσότερη ζάχαρη στο αίμα σου. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλο... φράζουν, αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σου αρχίζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σου. Αυτό, επί της ευκαιρίας, λειτουργεί κατά φυσικό τρόπο με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και η ηρωίνη.

>60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σου, παρέχοντας μια επιπλέον ώθηση στον μεταβολισμό σου. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις ζάχαρης και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών, που αυξάνουν επίσης και την έκκριση του ασβεστίου μέσω ούρων.

>60 λεπτά: Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σε κάνει να θέλεις να ουρήσεις) Είναι τώρα βέβαιο ότι θα «διώξεις» το δεσμευμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλα σου, καθώς και νάτριο, ηλεκτρολύτες και νερό.

>60 λεπτά: Καθώς η «έξαρση» πεθαίνει μέσα σου, θα αρχίσεις να έχεις ένα «επεισόδιο» ζάχαρης. Μπορεί να γίνεις οξύθυμος ή/και αργόστροφος. Επίσης, έχεις διώξει από το σώμα σου όλο το νερό που βρίσκονταν στην Coca-Cola. Αλλά όχι πριν φύγουν μαζί με το νερό και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το σώμα σου, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως η ενυδάτωση του συστήματος σου ή η ανάπτυξη γερών οστών και δοντιών.

Όλα αυτά θα τα ακολουθήσει και ένα «επεισόδιο» καφεΐνης τις επόμενες ώρες. (Λιγότερο από δύο ώρες αν είσαι και καπνιστής)

Η Coca-Cola από μόνη της δεν είναι ο εχθρός εδώ. Είναι ο συνδυασμός τεράστιων ποσοτήτων ζάχαρης με την καφεΐνη και το φωσφορικό οξύ, που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα αναψυκτικά.

Πηγή: dailyarticle.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πειραζει που θεωρω αυτο το αρθρο ακρως και απροκαλυπτα διαφημιστικο ??
KWstas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...