Τετάρτη, Δεκεμβρίου 7

Τα λεφτά θα έρθουν από τη …θάλασσα για Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Έρχονται προς κύρωση στη Βουλή μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπουν την κρουαζιέρα στη χώρα μας

Η κρουαζιέρα θα αποτελέσει στα αμέσως επόμενα χρόνια μια από τις βασικές πηγές άντλησης εσόδων για τις χειμαζόμενες αγορές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Γι αυτό και κάθε σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στα σκαριά, για την επόμενη μέρα σε αυτό το μέτωπο, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές είναι έτοιμες κι έρχονται προς κύρωση στη Βουλή μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες οι... αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπουν την κρουαζιέρα στη χώρα μας.

Ουσιαστικά, το νέο στοιχείο των εξελίξεων θα αφορά στην απελευθέρωση της κρουαζιέρας και για τα μη κοινοτικά πλοία, με λιμάνι αφετηρίας, καταρχήν, αυτό του Πειραιά. Την ίδια ώρα προωθείται νέα πολιτική κινήτρων για την προσέλκυση και νέων «πελατών» του χώρου στα λιμάνια όλης της χώρας, αρχής γενομένης από τα μεγαλύτερα.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται εκπτωτική πολιτική επί τις χρέωσης των συστημάτων ελέγχου, μεταφοράς χειραποσκευών καθώς και μια σειρά από άλλες διευκολύνσεις που θα έπρεπε να παρέχονται προ πολλού.

Η εκτίμηση είναι πως έστω και τώρα, τα κέρδη που μπορούν να διασφαλιστούν θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά. Γι' αυτό και αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...