Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Σαμαράς: Υπονομεύουν την κυβέρνηση όσοι θέλουν επιμήκυνση της θητείας της

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας πάντως για ακόμη μία φορά τη θέση ότι το νέο σχήμα «είναι προϊόν ανάγκης για να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας, να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο εσωτερικό και να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ ».

Όπως είπε, «την αποστολή της την έχουμε ορίσει σαφώς» και περιέγραψε το τρίπτυχο να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να προωθηθεί η ολοκλήρωση της νέας δανειακής σύμβασης και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

«Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν την θητεία της την υπονομεύουν αυτήν την κυβέρνηση δεν την ευνοούν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και παρατήρησε ότι... «η ομαλότητα θα εξασφαλιστεί στο επόμενο τρίμηνο, όσο ο λαός γνωρίζει ότι μετά θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί». Σε αντίθεταη περίπτωση (επιμήκυνση της θητείας της) εκτίμησε ότι θα υποκινηθεί κοινωνική έκρηξη.
Πάντως, επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντική και ότι είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα τη στηρίξει για να πετύχει την αποστολή της.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε μετά από πρωτοβουλία της ΝΔ, όταν «ήταν άμεση ανάγκη η λύση του αδιεξόδου» και αναφερόμενος στο δημοψήφισμα τόνισε ήταν «πρωτοβουλία που κλόνισε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας» και πως η χώρα ήταν ακυβέρνητη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εμφανίστηκε διατεθειμένος να στηρίξει την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί αν επανεξεταστούν τα πληθυσμιακά κριτήρια.
Οσον αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σημείωσε ότι φοβάται «την πυροδότηση εκρήξεων».

blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...