Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Ερωτήσεις στην βουλή από τον βουλευτή Θ.Καράογλου σχετικά με τους λαθρομετανάστες και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

1. Ανεξέλεγκτη η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, περισσότεροι από 9.700 άτομα εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα από τον νομό Έβρου, μόνο τον μήνα Οκτώβριο. Δυστυχώς ο ρυθμός εισόδου λαθρομεταναστών είναι ανεξέλεγκτος και σύμφωνα με τους συνοριοφύλακες του Έβρου “ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα”. Μοιάζει σαν ομαδική εισβολή. Πλέον φαντάζει αναγκαία η χάραξη και εφαρμογή μιας πολιτικής, που σε συνδυασμό με τη λήψη δραστικών μέτρων, θα αποθαρρύνουν την έλευση λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Το πρόβλημα μεγαλώνει λόγω της χαμηλής στάθμης του... νερού στο ποτάμι και της ανυπαρξίας φύλαξης των τουρκικών συνόρων, που διευκολύνει τη διέλευση λαθρομεταναστών. Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο και κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές εξαγγελίες και προσπάθειες να σταματήσει αυτή η γάγγραινα. Μάλιστα, διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, καθώς παρότι τους χορηγείται έγγραφο, με το οποίο ζητείται να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός μηνός, εκείνοι φεύγουν στα αστικά κέντρα όπου εγκαθίστανται παράνομα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

- Ποια είναι τα επίσημα στοιχεία εισόδου λαθρομεταναστών από 1-1-2010 έως και σήμερα και πόσοι από αυτούς έχουν φύγει από τη χώρα;

- Τι μέτρα έχουν ληφθεί την τελευταία διετία, γιατί δεν απέδωσαν ή πότε προβλέπεται να αποδώσουν;

- Τι επιπλέον μέτρα σκοπεύει να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, για να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό ζήτημα;

2. Πλήρης απαξίωση του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

Σε πλήρη απαξίωση και υποβάθμιση οδήγησε και οδηγεί η Κυβέρνηση το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, έναν φορέα με πλούσια παράδοση και μεγάλη συμβολή. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα εγκαινιάστηκε το 1982 από τον αείμνηστο Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στεγάζεται στο κτίριο του Ελληνικού προξενείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από όπου ο Κορομηλάς συντόνιζε και κατηύθυνε τον Μακεδονικό αγώνα. Το Μουσείο συμβάλλει με επιστημονικές γνώσεις στη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας. Οι σκοποί του, βάσει του καταστατικού του, είναι η διατήρηση και η διάδοση της μνήμης των αγώνων του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Παρόλη την τεράστια προσφορά και την συμβολή του, το Μουσείο δεν έχει λάβει επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της ανάλγητης στάσης του Υπουργείου, είναι να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα λειτουργίας και να επιβιώνει εξαιτίας της παρέμβασης ευαισθητοποιημένων πατριωτών πολιτών και επιχειρηματιών της πόλης. Τα άτομα αυτά εξασφάλισαν έως το τέλος του 2012 τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να συνεχίσει στοιχειωδώς τη λειτουργία του. Από την ημερομηνία αυτή και έπειτα, ουδείς γνωρίζει την τύχη και το μέλλον του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να μην προκύψει ζήτημα λειτουργίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και να συνεχιστεί ομαλά και εύρυθμα η λειτουργία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...