Τετάρτη, Νοεμβρίου 16

Πωλούνται τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης!

Πεθαίνουν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. Ήδη, 18 από αυτά βγαίνουν στο σφυρί, ενώ οι τιμές ακόμη και σε πέντε αστέρων ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πέσει σε πολύ χαμηλές τιμές…

Την άσχημη κατάσταση περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της πόλης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia, που θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Αν και το εννεάμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης, της τάξης του 5%, η άνοδος αυτή δεν μεταφράστηκε και σε αυξημένα έσοδα. Όπως εξήγησε ο κ.Θωμόπουλος, συνοδεύτηκε από συρρίκνωση του... τζίρου τους κατά 5%, λόγω της μείωσης των τιμών στην οποία προχώρησαν οι ξενοδόχοι, για να προσελκύσουν πελάτες.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ειπώθηκε ακόμη ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα στην 196η θέση παγκοσμίως από την 80ή, που κατείχε πριν από δύο με τρία χρόνια, σε ότι αφορά τη διενέργεια διεθνών συνεδρίων. Το 2011 θα πραγματοποιηθούν συνολικά στη Θεσσαλονίκη 12 με 13 συνέδρια, έναντι εννιά που έγιναν πέρυσι.

Η κρίση και φέτος αποτυπώθηκε και στη διοργάνωση της Philoxenia, στην οποία ο αριθμός των εκθετών μειώθηκε στους 250 έναντι των 360 που καταγράφηκαν πέρυσι και ο εκθεσιακός χώρος συρρικνώθηκε κατά 25% για τη συγκεκριμένη έκθεση και κατά 75% για τη Ηotelia, που πραγματοποιείται ταυτόχρονα.

Πληροφορίες: Καθημερινή, thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...