Κυριακή, Νοεμβρίου 6

Κοντά σε συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας

Αν. Σαμαράς προς Κ. Παπούλια: Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σταθερότητας στο εσωτερικό και εξωτερικό - Ζήτησε παράιτηση του κ. Γ. Παπανδρέου

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των προσπαθειών που διεξάγονται για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο είπε μπροστά στις κάμερες «ότι ο κάθενας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. και πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω αλλά και ένα μήνυμα σταθερότηατς και ομαλότητας προς τα μέσα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Σαμαρά ότι «πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα που βασανίζει τον ελληνικό λαό, που πάμε, τι κάνουμε, και νομίζω ότι... όλοι είμαστε υπεύθυνοι να δώσουμε μια λύση σε αυτό το ερώτημα του ελληνικού λαού».

Ο κ,. Σαμαράς ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες. Προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους κ.κ. Αρβανίτόπουλο και Μιχελάκη και είπε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία του ελληνικού λαού.

Το κλίμα αυτή τη φορά ήταν πιο ήρεμο πράγνμα που πολλοί ερμήνευσαν ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία.

Αμεση παραίτηση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε ο κ. Αντ. Σαμαράς, δηλώνοντας εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο ότι «εφ' όσον παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Από τις διεργασίες των τελευταίων ωρών φαίνεται ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία βρίσκονται πολύ κοντά για το σχηματισμό της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού που φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα είναι εκείνα του κ. Λουκά Παπαδήμου και του κ. Π. Μολυβιάτη.

Εν μέσω των καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων, το Υπουργικό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει δύο ώρες νωρίτερα απ' ότι είχε προγραμματιστεί.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...