Δευτέρα, Νοεμβρίου 21

Σε ποιες 7 περιοχές της Θεσσαλονίκης έκαναν βουτιά οι τιμές ακινήτων

Βουτιά έως και 30% έκαναν οι τιμές των ακινήτων σε επτά περιοχές της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για καινούρια σπίτια, αλλά και για παλαιότερης κατασκευής…

Ειδικότερα, πρόκειται για την περιοχή της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης, τη Νικόπολη στην Σταυρούπολη, το τμήμα του κέντρου της πόλης επάνω από την οδό Εγνατία, το Ρετζίκι, το Πανόραμα, τον Άγιο Ιωάννη στην Καλαμαριά και ορισμένα από τα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης, όπως είναι η άνω Περαία, ο Τρίλοφος και η Καρδία, σύμφωνα με... δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα σε αρκετές από αυτές τις περιοχές οι εμπορικές αξίες είναι πλέον αρκετά χαμηλότερες από τις αντικειμενικές. Εκτιμάται, πώς οι τιμές έχουν πέσει από 25% έως και 30%.

Ενδεικτικά, στο δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου» αναφέρεται πως στη Δυτική Είσοδο το 2009 ο μέσος όρος των τιμών που πωλούνταν τα καινούρια διαμερίσματα κυμαινόταν στα 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Σήμερα, μπορεί κάποιος να βρει διαμέρισμα ακόμη και με 1.000 ευρώ/τ.μ.
Σημαντική είναι η πτώση τιμών που παρατηρείται και πάνω από την οδό Εγνατία στο κέντρο της πόλης. Μεταχειρισμένα διαμερίσματα πωλούνται προς 1.000 ευρώ/τ.μ. από τα 1.400 ευρώ/τ.μ., που κόστιζαν πριν από περίπου δύο χρόνια.

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...