Τρίτη, Νοεμβρίου 1

6 σημαντικές δεξιότητες που έμαθες από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Μέχρι τώρα όλες οι έρευνες κατηγορούσαν τα video games για όλα σχεδόν τα προβλήματα συμπεριφοράς και όρασης που παρουσιάζονται στους εφήβους, κάνοντας τους γονείς να αρνούνται πεισματικά να αγοράσουν στα παιδιά τους τις νέες κονσόλες με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Όμως σε νέα μελέτη οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες παίζοντας βίντεο γκέιμς στον υπολογιστή τους μπορεί να συνάπτουν φιλίες και να καλλιεργούν τις κοινωνικές δεξιότητές τους. Όπως έγραψε η South China Morning Post, αντί να τα βλάπτουν, τα παιχνίδια στον υπολογιστή μπορεί να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των συνεσταλμένων ανηλίκων και να αυξάνουν την ικανοποίησή τους.

Τα βίντεο γκέιμς θεωρούνται εξίσου ευεργετικά με το να συνάπτει κάποιος φιλίες με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή όχι διαδικτυακά, συμπεραίνουν οι επιστήμονες του κινεζικού πανεπιστημίου στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι... βασίστηκαν στις απαντήσεις 600 μαθητών δημοτικού που περνούσαν καθημερινά, κατά μέσο όρο, 67 λεπτά, παίζοντας στον υπολογιστή

Ορίστε μια λίστα με 6 σημαντικές δεξιότητες που μπορεί να αναπτύξει κάποιος παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια.

#6 Συντονισμός χεριών-ματιών

Ο συντονισμός χεριών-ματιών είναι η ικανότητα να χρησιμοποιείς τα μάτια σου για να οδηγείς την κίνηση των χεριών. Αυτό γίνεται όταν παίζεις ένα παιχνίδι, κοιτάζεις την οθόνη και κινείς τον παίχτη σου χωρίς να κοιτάς το χειριστήριο ή το πληκτρολόγιο.

Το να μάθεις τον συντονισμό χεριών-ματιών σε βοηθάει να κάνεις εργασίες όπως η ανάγνωση μουσικής ενώ ταυτόχρονα παίζεις κάποιο όργανο, το να παίζεις οποιοδήποτε σπορ και να οδηγείς ενώ ταυτόχρονα αλλάζεις σταθμούς στο ράδιο χωρίς να καρφωθείς σε καμιά κολώνα.

Έχοντας ένα καλό συντονισμό χεριών-ματιών είναι καλό αλλά, σε βοηθάει ακόμη περισσότερο αν είσαι υγιής, έχεις καλά αντανακλαστικά και κινητικές δεξιότητες.

Το πρόσθετο πλεονέκτημα του συντονισμού χεριών-ματιών είναι ότι βοηθάει τα παιδιά να πείσουν τους γονείς τους να τους αγοράσουν καινούργια παιχνίδια. Η σκέψη ότι το παιδί τους θα χρησιμοποιήσει μια μέρα αυτή την ικανότητα στον πραγματικό κόσμο, κάνει τους γονείς εύκολους στόχους στο να ξοδεύουν τακτικά 30-40€ ώστε ο μικρός τους αθλητής να μπορεί να εκπαιδευτεί σε εσωτερικούς χώρους, όπου και είναι ασφαλές.

#5 Επιχειρηματικές Ικανότητες

Με την πτώση της οικονομίας και τους αμέτρητους διευθύνων σύμβουλους να πηγαίνουν φυλακή ή στα νεκροτομεία, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για ανθρώπους με επιχειρηματικές ικανότητες.

Ο καθένας που έχει παίξει παιχνίδια στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο θα πρέπει να επιλεγεί για μια θέση αντί για κάποιον που πέρασε 4 χρόνια σε μια σχολή μαθαίνοντας πώς να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα.

Μια τυπική στρατηγική για να κατακτήσεις την φυλή protoss στο Starcraft είναι να τους εκμηδενίσεις. Όσο καλύτερος είσαι στο να διαχειρίζεσαι τους πόρους σου (λεφτά), τόσο καλύτερα θα τα πας εναντίον όλων των άλλων

Έτσι για να ξεκινήσεις μαθαίνεις να προσλαμβάνεις μερικούς ασκούμενους (Probes/Drones/SCVS) και τους χρησιμοποιείς για να σου φέρνουν χρήματα σε τακτική βάση. Στην συνέχεια, αφού έχεις κάποια ταμειακή ροή, μισθώνεις κάποιους νεοσύλλεκτους (Marines) και ξεκινάς να εξερευνείς νέες περιοχές που έχουν χρήματα. Έπειτα, επεκτείνεσαι σε μια νέα, πλουσιότερη περιοχή πριν όλοι οι πόροι σου εξαντληθούν στην πρώτη περιοχή.

Χρησιμοποιείς τα δυνατά χαρακτηριστικά των δυνάμεων σου εναντίων των αντιπάλων σου και των αδυναμιών τους και χαράσσεις τον δρόμο σου προς την νίκη.

#4 Φυσικές Δεξιότητες

Πολλοί gamers ξεκινάνε να χρησιμοποιούν την φυσική του πραγματικού κόσμου. Οι ταχύτητες του ανέμου απαιτούνται για τους ελεύθερους σκοπευτές, η ανάκρουση του όπλου πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και οι σωστές γωνίες ρίψης χρειάζονται για να ρίξεις μια χειροβομβίδα πάνω από έναν τοίχο χωρίς να σκάσει πάνω σου.

Με τις γνώσεις της φυσικής μπορείς να κάνεις το επόμενο παιχνίδι χιονοπόλεμου ακόμη πιο καταστροφικό πετώντας μια χιονόμπαλα φαινομενικά κατά λάθος στην οροφή, προκαλώντας 5 κιλά χιονιού να πέσουν πάνω στον μικρότερο αδερφό σου καθώς αυτός θα γελάει και θα λέει “Αστόχησες“.

Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει με την εργασία σου στην φυσική, επιτρέποντας σου να «επιλύσεις το πρόβλημα» χρησιμοποιώντας μερικά NPCs ως στόχους εξάσκησης.

#3 Πληκτρολόγηση

Η πληκτρολόγηση είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη ικανότητα και ένα υψηλό σκορ σε WPM (Λέξεις ανά λεπτό) είναι χρήσιμο σε ένα βιογραφικό για οποιαδήποτε δουλειά. Κάποτε για να μάθεις πληκτρολόγηση έπρεπε να κάνεις μαθήματα ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο λογισμικό όπως το “Typing Master“, στο οποίο θα ξόδευες αμέτρητες ώρες ακονίζοντας τις δεξιότητες σου μέσω βαρετών ασκήσεων και πληκτρολογώντας ακατανόητες προτάσεις.

Αν παίζεις παιχνίδια, τότε είσαι ήδη ειδικός στην πληκτρολόγηση. Τα περισσότερα παιχνίδια έχουν hotkeys, πλήκτρα τα οποία μπορείς να πατήσεις αντί να πηγαίνεις με το ποντίκι στο κατάλληλο κουμπί στην οθόνη. Στο παιχνίδι, αυτό σου γλιτώνει πολύτιμα δευτερόλεπτα. Αλλά για να είσαι σίγουρος ότι θα πετάξεις μια χειροβομβίδα αντί να πηδήξεις, πρέπει να ξέρεις ποιο είναι το κάθε hotkey και να είσαι σε θέση να το πατήσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Στο τέλος, θα έχεις που βρίσκεται το κάθε πλήκτρο στο πληκτρολόγιο. Ενώ κάποιος άλλος τύπος θα πατάει το κουμπί «Build» και έπειτα το κουμπί «Factory» στην οθόνη, εσύ θα έχεις πατήσει το b(uild)->f(actory) και θα είσαι ήδη 30 δευτερόλεπτα μπροστά από αυτόν στο παιχνίδι.

Μαθαίνεις επίσης να πληκτρολογείς από το σύστημα chat που υπάρχει μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει να είσαι γρήγορος για να πεις στον συμπαίχτη σου να προσέχει. Αν κάνεις πολύ ώρα να το πληκτρολογήσεις, τότε κάνεις τον εαυτό σου εύκολο στόχο για τους αντιπάλους.

#2 Ομαδικό Πνεύμα και Ηγεσία

Πιθανόν έχεις ακούσει την λανθασμένη άποψη ότι οι gamers είναι αντικοινωνικοί. Αλλά αυτά είναι απλά βλακείες από ανθρώπους που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μια πράσινη σταγόνα από μια μοβ.

Τα MMORPGs και τα ομαδικά FPS παιχνίδια διδάσκουν περισσότερα για την ομαδική εργασία από οτιδήποτε συνάντηση με τους φίλους σου ένα Σαββατοκύριακο. Επίσης δεν χρειάζεται να ξοδέψεις 3 ώρες συζητώντας για τα συναισθήματα σου.

Σε μια clan ή guild, μπορείς να αναπτύξεις πραγματικές φιλίες ή να κάνεις επιδρομές όχι μόνο για το χρυσό αλλά επειδή έχει πλάκα να κάνεις πράγματα μαζί με φίλους. Μαθαίνεις επίσης ότι έχεις κάποιο συγκεκριμένο ρόλο να παίξεις στην ομάδα. Οι healers μένουν πίσω και βοηθάνε ενώ οι tanks μπαίνουν μπροστά και μάχονται. Κάθε μέλος μπορεί να έχει διαφορετικά καθήκοντα αλλά, ο καθένας είναι εξίσου σημαντικός για την επιβίωση της ομάδας.

Έχεις μάθει, μέσα από σκληρή εμπειρία, ότι δρώντας μόνος σου για να επιδείξεις τις τρελές σου ικανότητες είχε σαν αποτέλεσμα μόνο τον εικονικό σου θάνατο και την αποδοκιμασία από τους συμπαίκτες σου.

Αν ο ηγέτης της ομάδας κάνει κάτι ανόητο, μαθαίνεις πώς να τους δείξεις έναν καλύτερο τρόπο για να κάνετε καλύτερα τα πράγματα, χωρίς όμως να ακούγεσαι σαν ένας σφετεριστής. Αυτή η ικανότητα από μόνη της θα σε βοηθήσει σε κάθε δουλειά στην οποία το αφεντικό σου είναι ένας ηλίθιος κάτι το οποίο, δυστυχώς, ισχύει στις περισσότερες δουλειές.

#1 Πώς να Διώχνεις τους Αντιπαθητικούς Ανθρώπους

Είναι δεδομένο ότι, σε κάθε τύπο παιχνιδιού, θα υπάρχουν πάντα κόπανοι. Μερικοί συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι για πλάκα, άλλοι το κάνουν γιατί είναι ένας τρόπος να περνάνε την ώρα τους όταν δεν χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο.

Το μάθημα στο να αντιμετωπίζεις τους online αντιπαθητικούς, γεμάτους θυμό κόπανους που το πουλί τους είναι όσο και η απόσταση του Α από το Ζ στο πληκτρολόγιο, συνήθως μαθαίνεται μέσα από την δοκιμή και τα λάθη.

Είσαι σε ένα παιχνίδι και κάποιος σε αποκαλεί noob, τον λες χοντρό. Σε αποκαλεί ξανά noob, μπορείς να του πεις ότι δεν έχει φαντασία. Σε αποκαλεί noob για μια ακόμα φορά και εσύ ξεκινάς να του ρίχνεις ένα πεντάλεπτο βρισίδι. Σε πετάνε έξω από το παιχνίδι, αυτόν όχι και αυτός περιμένει απλά για τον επόμενο του στόχο,

Ότι και να κάνεις δεν πρόκειται να νικήσεις έναν κόπανο σε μια λογομαχία. Θα σε ρίξουν στο επίπεδο τους και έπειτα θα σε νικήσουν με την εμπειρία τους.

Έτσι, μετά από πολλή θλίψη συνειδητοποιείς ότι με το να τους αγνοείς τους στερείς την δύναμη τους και έτσι τους αποκόπτεις και δεν παίρνεις προσωπικά τίποτα από ότι λένε.

Μετέφερε το αυτό στον πραγματικό κόσμο και θα γίνεις ο τύπος που όλοι θα λένε άνετο και cool. Τίποτα δεν θα σε αγχώνει. Θα αγνοήσεις τον κόπανο στην δουλειά και στο τέλος θα πάει να ενοχλήσει κάποιον άλλο. Θα φανείς άνετος, θα παίρνεις προαγωγή πιο συχνά και στο τέλος θα παντρευτείς μια μαζορέτα.

Καλά, ίσως όχι όλα αυτά. Αλλά, τουλάχιστον, θα αγχώνεσαι λιγότερο για τυχόν προσβολές που σου κάνουν.

Πηγή: dailyarticle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...