Πέμπτη, Οκτωβρίου 27

Ημέρες βιβλιοθηκών στη Θεσσαλονίκη

Εβδομάδα γεμάτη από δράσεις που αφορούν το βιβλίο είναι αυτή που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Ημέρες Βιβλιοθηκών», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Νοεμβρίου του 2011 περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις, στις βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, αφιερωμένες στο βιβλίο, το παιχνίδι, το παραμύθι, τον κινηματογράφο, την τεχνολογία, τη μαγειρική και την υγεία, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις, σε ισάριθμες βιβλιοθήκες. Στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 40), η ομάδα παιχνιδιών Gamecraf και η... Σχολή Τυφλών θα επιδοθούν σε ένα πρωτότυπο «κυνήγι του χαμένου… βιβλίου».

Στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59), μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλών, θα συνεργαστούν με τον Όμιλο Scrabble Θεσσαλονίκης, παίζοντας ένα γιγάντιο Scrabble.

Ακόμη, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης (Γρηγορίου Κολωνιάρη 23), θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Τώνη Λυκουρέση «Οι σκλάβοι στα δεσμά τους», βασισμένης στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη και παράλληλη έκθεση βιβλίων που έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, στα πλαίσια της υποενότητας «Το βιβλίο στον κινηματογράφο».

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, τέσσερεις ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις «Ημέρες Βιβλιοθηκών»:

Στις 6 το απόγευμα, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης, το αφιέρωμα με τίτλο «Book Therapy», περιλαμβάνει συγγραφή σεναρίου και ομαδική ψυχοθεραπεία, με θέμα «Η οικογένεια και η σχέση του ζευγαριού μέσα στην κρίση». Οργανώνουν και συμμετέχουν η κινηματογραφίστρια Δέσποινα Καβύρη και ο ψυχολόγος Σταύρος Καρπουχτσής.

Στις 6:30 το απόγευμα, οι νηπιαγωγοί Λένα Γουναροπούλου και Κατερίνα Ζησοπούλου, θα αφηγηθούν με μουσική υπόκρουση, το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Γουτού Γουπατού», στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη των 40 Εκκλησιών (Χατζησίρου & Πηλειάδη 1), συνεχίζοντας το αφιέρωμα με τίτλο «Διαβάζουμε Παπαδιαμάντη», με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο και τα 160 από την γέννηση του σημαντικού Έλληνα συγγραφέα.

Στις 7:30 το απόγευμα στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως, ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης θα συζητήσει με το κοινό, γύρω από το πολύ γνωστό του βιβλίο, «Πεθαίνω σαν χώρα». Για τον ίδιο θα μιλήσει ο Γιώργος Φρέρης.

Τέλος, στις 8 το βράδυ, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Τριανδρίας (Αμοργού 29), θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «Η γοητεία ενός σκαντζόχοιρου» της Mona Achache, βασισμένης στο μυθιστόρημα της Muriel Barbery.

Οι «Ημέρες Βιβλιοθηκών» θα συνεχίσουν το πλούσιο πρόγραμμά τους καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...