Τρίτη, Οκτωβρίου 25

Αποκάλυψη: «Φυγή» με την «κάλυψη» της ευρείας πλειοψηφίας!

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών (από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται) για την ανάγκη «ευρείας πλειοψηφίας» έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Το ήδη τεταμένο κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα στο ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε σκηνικό… φυγής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος, είναι «προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα (“κούρεμα” χρέους) πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και... πολιτικά υπεύθυνο».

Οι κινήσεις των τελευταίων ωρών από την πλευρά τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Οικονομικών αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» για… κάθε ενδεχόμενο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις, ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται η ίδια… διαδικασία να ακολουθηθεί και την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά τις κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος.

Όλα δείχνουν πλέον ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών επιλέγουν την προσφυγή στις κάλπες δια της πλαγίας οδού, με την ψήφιση στην ελληνική Βουλή, όσων αποφασιστούν στη Σύνοδο, αλλά με ευρεία ψηφοφορία των 180 βουλευτών.

Με 153 «κουκιά», ο πρωθυπουργός δεν μπορεί ασφαλώς να υπολογίζει σε ένα «θαύμα», ούτε σε πολιτική «αυτοκτονία» της Νέας Δημοκρατίας, και η χώρα οδηγείται μοιραία σε εκλογές, με πιθανότερες ημερομηνίες την 20η και την 27η Νοεμβρίου.

Ο κύβος, φαίνεται, ερρίφθη…

prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...