Δευτέρα, Οκτωβρίου 31

Ιερώνυμος και Λαυρεντιάδης μαζί στο Κατάρ

Κοινή εμφάνιση στη Ντόχα του Κατάρ έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με τους δύο άνδρες να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο και να γευματίζουν μαζί, προκαλώντας πλήθος σχολίων και ερωτημάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του εμιράτου με «επιχειρηματικό» σκοπό και συγκεκριμένα να συζητήσει το ενδεχόμενο της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και προσέλκυσης επενδύσεων από τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», σε σημερινό της δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Θρησκευόμενος» αναρωτιέται: «Τελικά, τι τρέχει με την παρουσία του... επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη στη Ντόχα του Κατάρ στο πλάι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου»;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επιχειρηματίας και ο Αρχιεπίσκοπος έφτασαν μαζί στο Κατάρ στις 23 Οκτωβρίου και διέμειναν στο ξενοδοχείο Σέρατον, εθεάθησαν να τρώνε μαζί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου και αναχώρησαν την επόμενη.

Σύμφωνα με την εκδοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Λαυρεντιάδης πήγε στη Ντοχα για να παρευρεθεί στο διαθρησκειακό συνέδριο ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Όμως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όταν διάβασαν ότι ο Λαυρεντιάδης τους εκπροσωπούσε σε διαθρησκειακό συνέδριο στο Καταρ κατελήφθησαν εξ απήνης.

«Απέφυγαν όμως να το διαψεύσουν για να μην προκληθεί ενδοεκκλησιαστική ταραχή. Δεν είναι καλύτερη στιγμή να αλληλοεξοντωθούν οι εκπρόσωποι δύο Εκκλησιών» σημειώνει η Ελευθεροτυπία.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...