Παρασκευή, Οκτωβρίου 7

Ποιος φοβάται το ελληνικό επιχειρείν ;

Η χθεσινή εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, όπου βραβεύθηκαν επιχειρήσεις, που, κόντρα στο ρεύμα, πρωταγωνιστούν στον κλάδο τους, ήταν αποκαλυπτική και απεικόνισε πλήρως το πώς αντιμετωπίζεται το επιχειρείν στη χώρα μας.

Μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα, που επιχειρήθηκε και δημιουργήθηκε με επιτυχία, ήταν εμφανής στα πρόσωπα των επιχειρηματιών η αγωνία για το αύριο. Κάτι, που εκφράσθηκε με τα όσα είπαν κάποιοι εκ των βραβευθέντων, απευθυνόμενοι στον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και στους υπόλοιπους πολιτικούς, που ήταν παρόντες. Καταγράφω μέρος της ομιλίας του προέδρου της Pharmathen, Βασίλη Κάτσου:

“Ο χρόνος έχει τελειώσει. Περιθώρια δεν υπάρχουν. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι… Μιλάμε για ξένες επενδύσεις. Ποιος μιλάει για το πώς θα κρατήσουμε τις ελληνικές επενδύσεις εδώ;”, τόνισε χαρακτηριστικά. Μαθαίνω ότι το συγκεκριμένο προβληματισμό έχει εκφράσει ο κύριος Κάτσος (και, φυσικά, όχι μόνο αυτός) και σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του με υπουργούς.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, είχε παρουσιάσει την πρόταση του ΕΒΕΑ για το ελληνικό “Εύρηκα”, για την έξοδο από την κρίση. Πληροφορούμαι, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα αποσταλεί από τον κύριο Μίχαλο τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Τι δείχνουν όλα αυτά;

Ότι το ελληνικό επιχειρείν είναι εδώ και είναι πρόθυμο να δώσει λύσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση χρέους.

Ότι υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες, που έχουν... επενδύσει και θέλουν να συνεχίσουν να επενδύουν στη χώρα μας, να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης, αλλά και τις εξαγωγές τους.

Ότι οι άνθρωποι της αγοράς διαθέτουν, από τη δική τους σκοπιά, την εμπειρία να συνδράμουν στην προσπάθεια.

Αρκεί οι προτάσεις τους και οι προβληματισμοί τους να λαμβάνονται σοβαρά υπ΄ όψη.

Αρκεί οι χαράσσοντες την πολιτική να μη φοβούνται και να μη δαιμονοποιούν το επιχειρείν.

24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...