Δευτέρα, Οκτωβρίου 24

Ερωτήσεις στην Βουλή από τον βουλευτή Θ. Καράογλου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με θέμα «Τριτοκοσμικές οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη», προς τον Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα «Με αφανισμό κινδυνεύει ο Παραολυμπιακός αθλητισμός» και προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα «Στα ύψη η μουσική πειρατεία» κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κος Θεόδωρος Καράογλου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Τριτοκοσμικές οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη


Περισσότερο από ένας μήνας ήδη πέρασε από τον αγιασμό στα σχολεία της χώρας και οι τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους συνεχίζουν να είναι πραγματικότητα. Οι σχολικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη είναι... τριτοκοσμικές. Σε πολλές περιπτώσεις οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε αίθουσες-κλουβιά, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με γυψοσανίδες και πολλές φορές και με κουρτίνες! Η απουσία των βιβλίων, σε συνδυασμό με τα οξύτατα προβλήματα σχολικής στέγης, έχουν προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Οι καθυστερήσεις, οι παλινωδίες της Κυβέρνησης και η προχειρότητα στον προγραμματισμό, έχουν προκαλέσει μια ασφυκτική κατάσταση, όπου επιστρατεύονται ακόμη και κοντέινερ για την κάλυψη των αναγκών. Η αλματώδης αύξηση του μαθητικού δυναμικού δημιουργεί ανησυχία, καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες, οι τουαλέτες δεν επαρκούν και οι αύλειοι χώροι είναι περιορισμένοι. Οι συνθήκες αυτές είναι τριτοκοσμικές και αποκαλύπτουν την αδιαφορία και την αδράνεια της Κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να εκλείψουν οι τριτοκοσμικές συνθήκες στις σχολικές υποδομές της χώρας;

2. Με αφανισμό κινδυνεύει ο Παραολυμπιακός αθλητισμός


Με πλήρη αφανισμό κινδυνεύει ο παραολυμπιακός αθλητισμός στη χώρα μας, καθώς στο βωμό του Μνημονίου, μεγάλες περικοπές πλήττουν τον τομέα του αθλητισμού που ουκ ολίγες φορές έχει κάνει περήφανη τη χώρα μας. Η πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στον παραολυμπιακό αθλητισμό, είναι άδικη και ρατσιστική και οδηγεί στον σταδιακό αφανισμό του. Η Κυβέρνηση αδυνατεί να αντιληφθεί, ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και αποτελεί το ισχυρότερο μέσο ένταξης στην κοινωνία.

Οι αθλητές με αναπηρία, είναι ενεργοί πολίτες και όχι στο περιθώριο της ζωής. Οι επιτυχίες τους στην αθλητικό στίβο είναι αμέτρητες. Οι ίδιοι έχουν επιδείξει υψηλό ύφος και ήθος και αξίζουν δίκαιης και ισόνομης μεταχείρισης από την Πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να τους ακυρώνει με την πολιτική που ακολουθεί και να τους θέτει στο περιθώριο. Οι Παραολυμπιονίκες αθλητές και προπονητές τους, είναι άτομα που αγωνίζονται σκληρά για να κάνουν τη χώρα μας περήφανη και να τοποθετήσουν τον αθλητισμό στο υψηλότερο βάθρο. Συνεπώς μικροπολιτικές τακτικές και ρατσιστικές πολιτικές είναι απαράδεκτες σε αυτόν τον αγώνα.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην άδικη μεταχείριση των παραολυμπιονικών και γενικότερα να υποστηριχθούν οι δυνατότητες άθλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες;

3. Στα ύψη η μουσική πειρατεία

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει η μουσική πειρατεία στη χώρα μας, με το φαινόμενο πλέον να κοστίζει, όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στην εθνική μας οικονομία. Η πειρατεία, λοιπόν, σκοτώνει τη μουσική και την οικονομία της χώρας μας, καθώς οι απώλειες για το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η έξαρση του φαινομένου, που παρατηρείται σε κάθε εμπορική γωνιά της χώρας, οδηγεί στο θάνατο τις δισκογραφικές εταιρείες. Τα παράνομα έσοδα της μουσικής πειρατείας ολοένα και αυξάνονται. Πέραν των δισκογραφικών εταιρειών και των καλλιτεχνών που πλήττονται, σημαντικές απώλειες έχει το κράτος από τα διαφυγόντα κέρδη.

Το ποσοστό πειρατείας στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το 50%. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι πωλήσεις πειρατικών αντιτύπων υπερβαίνουν τις πωλήσεις γνήσιων προϊόντων. Οι απώλειες λόγω μουσικής πειρατείας τη 12ετία 1996-2007 ανήλθαν στο 1 δισ. ευρώ! Μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες αναγκάστηκαν να κλείσουν οριστικά και οι υπόλοιπες κατέφυγαν σε μείωση του προσωπικού τους. Επίσης εκατοντάδες μικρά μαγαζιά λιανικής πώλησης έχουν οδηγηθεί σε πτώχευση, όπως και μεγάλα πολυεθνικά καταστήματα καταγράφουν συνεχείς απώλειες πωλήσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη ο άμεσος συντονισμός και η ενεργοποίηση ενός σχεδίου, που θα συμβάλλει στον περιορισμό και στην πλήρη καταστολή του φαινομένου.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να περιοριστεί και εν τέλει να κατασταλεί το φαινόμενο της μουσικής πειρατείας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...