Δευτέρα, Οκτωβρίου 3

Άρης: «Κολλημένοι» στο μηδέν...

Με τον Σάκη Τσιώλη να δοκιμάζει τα... πάντα χωρίς αποτέλεσμα, ο Άρης «κόλλησε» στο 0-0 με την πολύ καλή Ξάνθη και παραμένει χωρίς γκολ και χωρίς νίκη. Κερασάκι στην τούρτα η αποβολή του Καστίγιο...

Ο Άρης είχε ενέργεια, κίνηση, πάθος στο ξεκίνημα του αγώνα και πολύ γρήγορά σε δυο στιγμές έφτασε κοντά στο γκολ. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ξάνθη ανέβασε απόδοση και με κινητήριο μοχλό τον Πόι ισορρόπησε το παιχνίδι και απείλησε σοβαρά την εστία του Βελλίδη. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ήταν ακίνδυνος επιθετικά, ενώ η Ξάνθη είχε τις... ευκαιρίες να πετύχει κάποιο γκολ. Το τελικό αποτέλεσμα δεν άρεσε στον κόσμο, ο οποίος ύστερα από 21 ημέρες αγωνιστικής απραξίας ήθελε να επιστρέψει στο πρωτάθλημα με το δεξί.

Με ρόμβο οι «κίτρινοι»
O Σάκης Τσιώλης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Βελλίδη στην εστία, δεξιά τον Παπαζαχαρία και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ντίκο και Λαζαρίδη. Στο κέντρο ο Φατί αμυντικό χαφ, στις πτέρυγες Νέτο και Καπετάνος. Σε ρόλο επιτελικού ο Ουμπίδεζ και στην επίθεση οι Ιάκομπ και Καστίγιο.

Με το γνωστό 4-2-3-1
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε με σύστημα 4-2-3-1 να ξεκινήσει με τον Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Μπέρτος, Στάσιακ, Σταθάκης και Εντιμάρ. Στα χαφ ο Ντίκα και ο Ντάνι. Στις πτέρυγες οι Μαρσελίνιο, Πόι. Σε ρόλο επιτελικού μέσου ο Μάνταλος, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καζάκης.

Ήθελε να τους πιάσει στον ύπνο
Φουριόζος μπήκε ο Άρης στο παιχνίδι πιέζοντας «ασφυκτικά» τη μεσαία γραμμή της Ξάνθης. Οι Ακρίτες είχαν αμυντικά κενά και έδωσαν το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να πλησιάζουν με σχετική ευκολία στην εστία του Βιβιανί. Μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, οι «κίτρινοι» έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ. Στο 3', Ιάκομπ και Καπετάνος έπαιξαν εξαιρετικά το ένα-δύο, όμως ο Έλληνας μέσος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ από καλή θέση. Στο 8' ο Φατί από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, αλλά ούτε και ο Λαζαρίδης με το κεφάλι μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο δραστήριος Πόι
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα βελτίωσε την απόδοσή της, περιορίζοντας σημαντικά τα κενά σε άμυνα και κέντρο. Ταυτόχρονα πολλές πρωτοβουλίες πήρε ο Πόι. Ο Αργεντινός είτε με τις επελάσεις του, μια και δεν μπορούσε ο Μίτσελ να τον περιορίσει, είτε με τις ατομικές του ενέργειες ήταν η σημαντικότερη απειλή για τους Θεσσαλονικείς. Μάλιστα στο 16' υποχρέωσε τον Βελλίδη να κάνει σπουδαία απόκρουση στο πλασέ του από πολύ κοντά.

Φωνές από Τσιώλη και Ουζουνίδη
Οι Ξανθιώτες έχασαν άλλη μια αξιόλογη ευκαιρία στο 29ο λεπτό. Ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή από πλάγια, βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, όμως το σουτ του ήταν πολύ άσχημο και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε κάποια μεγάλη φάση και αυτό γιατί ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Ουζουνίδης έβαλε τις φωνές στον Μαρσελίνιο προκειμένου να μπει στο παιχνίδι, ενώ ο Τσιώλης συνέχιζε να ψάχνει το σύστημα που θα κάνει τον Άρη πιο επιθετικό. Η μεταφορά του Καστίγιο στον άξονα είχε μικρό αποτέλεσμα, όχι όμως και το επιθυμητό.

Τα νεύρα και η αποβολή
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχαμε πολλά νεύρα και ένταση μεταξύ των παικτών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Καστίγιο έσπρωξε ελαφρά τον άνθρωπο από το ιατρικό επιτελείο της Ξάνθης. Ο τελευταίος αντέδρασε, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. Ο Στυλιάρας ενημερώθηκε από τον 4ο διαιτητή Παππά δείχνοντας την κίτρινη κάρτα στον Μεξικανό μέσο, αλλά και την αποβολή στον παράγοντα της Ξάνθης.

Με 4-4-2 ο Άρης
Ο Σάκης Τσιώλης άνοιξε πρώτος τον χορό των αλλαγών. Τόχα και Πορτίγια μέσα, έξω Ντίκο και Μίσελ. Ταυτόχρονα είχαμε και πολλές εσωτερικές αλλαγές, με τον Νέτο να επιστρέφει στην άμυνα και τον Φατί να έχει παρτενέρ στον χώρο του κέντρου. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο να δυναμώσει το κέντρο του και να ελέγξει το παιχνίδι.

Κατοχή και αντεπιθέσεις
Οι αλλαγές δεν έφεραν γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Άρη. Είχε την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και το καθαρό μυαλό για να βάλει την μπάλα κάτω και να επιτεθεί οργανωμένα. Η Ξάνθη αποφάσισε να δώσει χώρο στους «κίτρινους» και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Ο Ουζουνίδης ζητούσε από την αμυντική γραμμή να παίξει ψηλά, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να μην μπορούν να φτάσουν εύκολα στα καρέ του Βιβιανί.

Ο Βελλίδης ήταν παρών
Οι Ακρίτες δύο φορές έφτασαν στο γκολ, όμως ο Βελλίδης είπε και τις δύο φορές «όχι». Στο 66' ο Πόι ολομόναχος πήρε την κεφαλιά, όμως ο Βελλίδης μπλόκαρε με ψυχραιμία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βλαχοδήμος από αριστερά και αφού πέρασε με ευκολία τον Νέτο έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Βελλίδη να ίπταται και να διώχνει σε κόρνερ.

Φορ ο Φατί, αποβλήθηκε ο Κατσίγιο
Ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε μετά την αντικατάσταση του Γιάκομπ να βάλει στην κορυφή της επίθεσης τον Φατί. Τα έπαιξε όλα για όλα προκειμένου να έρθει η νίκη που τόσο πολύ την ήθελε ο κόσμος, αλλά και όλη η ομάδα. Κι ενώ όλος ο Άρης προσπαθούσε να πετύχει το γκολ της νίκης, ήρθε η αποβολή του Καστίγιο. Ο Μεξικανός μέσος εμπόδισε, σύμφωνα με τον Στυλιάρα, τον Βιβιανί να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...