Δευτέρα, Οκτωβρίου 24

Τρεις οπαδοί συνελήφθησαν στα επεισόδια που ξέσπασαν στον αγώνα ΑΡΗ-ΠΑΟΚ

Τρία άτομα συνελήφθησαν πριν και μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Χαριλάου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν χθες το βράδυ μεταξύ των οπαδών. Τί λέει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της…

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το γραφείο Τύπου της ΓΑΔΘ, συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 19, 23 και 36 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της παράβασης των νόμων για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, του νόμου για όπλα και του νόμου για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Αναλυτικότερα, μισή ώρα πριν από την έναρξη του... αγώνα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε σε θύρα του γηπέδου και συνελήφθη ένας 19χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πυρσοί.

Νωρίτερα και ενώ είχαν φτάσει χωρίς προβλήματα οι αποστολές των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, έξω από το γήπεδο, δεκάδες οπαδοί εξαπέλυσαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, μπουκάλια, πέτρες, φωτοβολίδες, αναμμένους πυρσούς και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, με αποτέλεσμα η ένταση γρήγορα να αποκλιμακωθεί.

Μετά τη λήξη του αγώνα, οπαδοί του Άρη, ρίχνοντας φωτοβολίδες, κινήθηκαν προς την αίθουσα, όπου βρίσκονταν μέλη διοίκησης του ΠΑΟΚ, αλλά αποχώρησαν όταν είδαν τους αστυνομικούς.

Λίγη ώρα αργότερα, στην οδό Καρολίδου, σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων. Τα επεισόδια έληξαν μετά το κυνηγητό που έκαναν αστυνομικοί για να τους πιάσουν.
Στην ευρύτερη περιοχή του επεισοδίου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα. Ειδικότερα, στην κατοχή ενός 23χρονου βρέθηκε εκτοξευτήρας φωτοβολίδων, ενώ στην κατοχή ενός 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αμπούλες πεπιεσμένου αέρα και 36 μεταλλικά σφαιριδία αεροβόλου όπλου.

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προσήχθησαν συνολικά 12 άτομα, από τους οποίους συνελήφθη ένας 30χρονος Έλληνας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά και ένας αστυνομικός, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...