Παρασκευή, Οκτωβρίου 28

Φάννυ Κάτσου: Γιατί ενώ έχει 6 εκ ευρώ δεν μπορεί να πληρώσει τον ΦΠΑ

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η γνωστή επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης Φάννυ Κάτσου, ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων Fena, η οποία συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ, ποσού 681.000 ευρώ.

Η Φ. Κάτσου αφέθηκε ελεύθερη με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί σε τακτή δικάσιμο και έφυγε από τα δικαστήρια ψύχραιμη, με το... κεφάλι ψηλά, χωρίς να κάνει καμία δήλωση. Οπως δήλωσε στο «Εθνος» ο συνήγορός της Θόδωρος Σιμόπουλος, θέλει να... ηρεμήσει μετά την περιπέτεια που πέρασε και την τριήμερη κράτησή της στο αστυνομικό μέγαρο.

Στην απολογία της υποστήριξε ότι η επιχείρησή της «ΦΑΝΝΥ Α.Ε.», η οποία διατηρεί τα καταστήματα Fena και Fenafresh, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ταμειακής ρευστότητας, κυρίως λόγω των οφειλών της που την οδήγησαν σε μπλοκάρισμα των φορολογικών της στοιχείων από την εφορία και της αδυναμίας της να κινηθεί οικονομικά.

Κατέθεσε ακόμη ότι διαθέτει ατομική περιουσία περίπου 6.000.000 ευρώ, ενώ η εταιρική της περιουσία ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ, ωστόσο δεν μπορεί να τα εκποιήσει, επειδή έχει φορολογικές εκκρεμότητες.

«Αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, έχει επίγνωση της κατάστασής της και θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της το συντομότερο δυνατόν, όταν αρθούν τα προβλήματα με τις εφορίες», μας είπε ο κ. Σιμόπουλος. Η Φ. Κάτσου πρότεινε στο υπουργείο Οικονομικών να παραχωρήσει στο Δημόσιο κάποια από τα ακίνητά της, προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα και να καταβάλει τις οφειλές της, αλλά δεν πήρε απάντηση, ενώ κατέθεσε στον ανακριτή ότι την περασμένη χρονιά μόνο για ΦΠΑ απέδωσε 3.000.000 ευρώ.

«Βρείτε μου άλλη εταιρεία στη Βόρεια Ελλάδα που να κατέβαλε τέτοια ποσά. Δεν χρωστάω μόνο εγώ», φέρεται να είπε ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι.

blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...