Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22

Σανκαρέ τριετίας στον Άρη

Μόνο οι λεπτομέρειες απομένουν προκειμένου ο Αρης να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή, που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την αμυντική του γραμμή. Οι άνθρωποι των «κίτρινων» μπορεί να μην το επιβεβαίωναν επίσημα, όμως ο Πάπα Χαλιφά Σανκαρέ βρέθηκε και χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και συναντήθηκε με τους διοικούντες.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός ταξίδεψε υπό άκρα μυστικότητα για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μεταγραφής του στον Αρη. Στις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και... σε ό,τι αφορά τη χρονική διάρκεια της συνεργασίας, αλλά και τους οικονομικούς όρους.

Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με συνολικές απολαβές 650.000 ευρώ. Αυτό που απομένει πλέον προκειμένου να επισημοποιηθεί η μεταγραφή είναι η σχετική απόφαση της ΕΠΟ για τους παίκτες της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου.

Ο Σανκαρέ εξέφρασε στους ανθρώπους του Αρη την επιθυμία του να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα τη νέα του ομάδα, γιατί έκανε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ συμμετείχε μέχρι τώρα και στις προπονήσεις της ομάδας της Μαγνησίας.

Ο Σανκαρέ αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, ενώ είχε και συνάντηση με τον Σάκη Τσιώλη. Η παρουσία του Ελληνα προπονητή στην τεχνική ηγεσία του Αρη, άλλωστε, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ο Σενεγαλέζος αμυντικός προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους».

Ακολουθεί ο Ούμπιντες

Εκτός από την περίπτωση του Χαλιφά Σανκαρέ, τυπικό θα πρέπει να θεωρείται και το θέμα της απόκτησης του Χαβιέ Ούμπιντες από τον Αρη. Ο Αργεντινός μέσος έχει συμφωνήσει σε όλα, σύμφωνα με πληροφορίες, με τους «κίτρινους» για συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών, με ετήσιες απολαβές 215.000 ευρώ.

Ο ποδοσφαιριστής, μάλιστα, αναμένεται να ταξιδέψει μέσα στις επόμενες μέρες για τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον εκπρόσωπό του, προκειμένου να συναντηθεί με τους διοικούντες την ΠΑΕ και να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στον Αρη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θανάσης Αθανασιάδης είναι αυτός που σύμφωνα με πληροφορίες χειρίζεται μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή Γιάννη Κόντη τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο Ούμπιντες εξέφραζε και χθες, πάντως, σε άτομα του στενού περιβάλλοντός του την ικανοποίησή του για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του στον Αρη, αλλά και τη συνεργασία του -και πάλι- με τον Σάκη Τσιώλη. Η απόκτηση του Αργεντινού μέσου, άλλωστε, ήταν μια από τις πρώτες εισηγήσεις του Ελληνα τεχνικού.

Ο προπονητής των «κίτρινων» θεωρεί ότι ο Ούμπιντες αποτελεί μια πολύ ποιοτική λύση για τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, ενώ μπορεί να δώσει λύσεις τόσο αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος όσο και στη δεξιά πλευρά του κέντρου. Η απόκτηση του Αργεντινού μέσου, μάλιστα, κρίθηκε αναγκαία από τους ανθρώπους του Αρη, ειδικά μετά την παραχώρηση του Βαγκέλι στην Τσερνομόρετς, που είχε ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση του Νέτο στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της άμυνας.

Προτάθηκε και ο Aκόστα
Eκτός από τους Oύµπιντες και Σανκαρέ, στον Aρη προτάθηκε και ο Nοέ Aκόστα. Mάλιστα η περίπτωση του 28χρονου Iσπανού µέσου, που µέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Oλυµπιακό Bόλου, εξετάζεται από τους «κίτρινους» και είναι πολύ πιθανό µέσα στις επόµενες µέρες να υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις.

Nα σηµειωθεί ότι ο Aκόστα ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδηµίες της Pεάλ Mαδρίτης, ενώ στη συνέχεια πέρασε και από τη Mοσκαρντό, την τρίτη οµάδα της Aτλέτικο Mαδρίτης, τη Mούρθια και την Aλκαλά.

Tην περίοδο 2006-07 πέρασε από τη B' οµάδα της Aλµερία και εν συνεχεία µεταπήδησε στις Mοτρίλ και Kλουζ, πριν καταλήξει τελικά στην οµάδα του Bόλου.

SentraGoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...