Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14

Η μηχανή του χρόνου... application για κινητά

Πιστεύετε ότι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Κάθε άλλο! Είναι σενάριο... τεχνολογικής πραγματικότητας! Και μπορεί να γίνει μέσω της οθόνης του κινητού σας τηλεφώνου...

Πρόκειται για την εφαρμογή historypin, η οποία πολύ σύντομα θα “τρέχει” σε λειτουργικά συστήματα Android και iOS και θα σας μεταφέρει πίσω... στο χρόνο. Η φιλοσοφία της εφαρμογής βασίζεται στην “λογική” των φωτογραφικών άλμπουμ που -λίγο ή πολύ- όλοι έχουμε στα ντουλάπια των σπιτιών μας. Το historypin λειτουργεί σαν ένα τεράστιο άλμπουμ φωτογραφιών με μνημεία και τοποθεσίες από διάφορα μέρη του κόσμου. Όταν, λοιπόν, στέκεστε με θαυμασμό και δέος μπροστά σε ένα μνημείο, μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή, να ανατρέξετε στο φωτογραφικό αρχείο και να δείτε, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πώς ήταν το εν λόγω μνημείο σε διάφορες ιστορικές φάσεις του παρελθόντος.

“Η ιδέα είναι ότι οι άνθρωποι συντάσσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν ιστό της ιστορίας ανθρωπότητας” εξηγεί ο Stanhope, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού We Are What We Do, που δημιούργησε το πρότζεκτ Historypin.

Οι χρήστες μπορούν να επιστρατεύσουν τα GPS των κινητών τους για να βρουν φωτογραφίες που είναι καταχωρημένες με αντίστοιχες γεωγραφικές συντεταγμένες. Τα αποτελέσματα, μάλιστα, μπορούν να αναζητηθούν με χρονολογικά κριτήρια. Οι διαθέσιμες φωτογραφίες, που ξεπερνούν τις 55.000, ξεκινούν από το 1840. Η εφαρμογή, βεβαίως, είναι διαδραστική και οι δημιουργοί της ενθαρρύνουν όλους τους χρήστες να ανεβάζουν δικές τους φωτογραφίες, εμπλουτίζοντας διαρκώς την ήδη υπάρχουσα μπάνκα και, φυσικά, τις ιστορικές γνώσεις των ανθρώπων.



24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...