Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20

13 Πράγματα που ο σερβιτόρος δεν θα σου πει

Οι σερβιτόροι γνωρίζουν τα μυστικά ενός εστιατορίου, από το τι να αποφύγεις να φας συγκεκριμένες μέρες μέχρι πόσο πουρμπουάρ να δώσεις.

1. Απέφυγε να τρως έξω τα βράδια του Σαββάτου. Ο τεράστιος όγκος πελατών εγγυάται ότι οι περισσότερες κουζίνες θα ξεφύγουν από τις ικανότητες τους να παράγουν υψηλής ποιότητας πιάτα.

2. Δεν υπάρχουν μέρες ασθένειας σε μια επιχείρηση εστιατορίου, σχεδόν ποτέ. Ένας σερβιτόρος με ένα παιδί να θρέψει δεν θα μείνει σπίτι και θα... χάσει 50 € επειδή έχει κάποια ίωση. Και αυτός είναι ο άνθρωπος που θα σου σερβίρει το φαγητό σου.

3. Όταν η δυσαρέσκεια των πελατών περιέρχεται σε προσωπικές επιθέσεις, η «αλλοίωση» του φαγητού ή του ποτού είναι ένας βολικός τρόπος για τους σερβιτόρους να έχουν μια συγκεκαλυμμένη εκδίκηση. Οι σερβιτόροι μπορούν να φτύσουν στο φαγητό. Και το κάνουν…

4. Ποτέ μην πεις «είμαι φίλος με τον ιδιοκτήτη». Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων δεν έχουν φίλους. Αυτό σε σηματοδοτεί σαν ένα άχρηστο επιδειξία από την στιγμή που περνάς την πόρτα του εστιατορίου.

5. Να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φέρονται. (Ναι, πρέπει να υπενθυμίζεται στους ανθρώπους αυτό)

6. Μην χτυπάς τα δάχτυλα σου για να έχεις την προσοχή του σερβιτόρου. Θυμήσου, έχουν μαχαίρια στην κουζίνα, που κόβουν ως το κόκαλο.

7. Μην παραγγέλνεις γεύματα που δεν είναι στο μενού. Αναγκάζεις τον μάγειρα μα ετοιμάσει κάτι το οποίο δεν φτιάχνει σε τακτική βάση.

8. Να ζητάς χωριστά κάποια από τα υλικά κάποιου πιάτου (πχ την φέτα από την χωριάτικη) είναι εντάξει, αλλά μην ζητάς νερό, ζάχαρη και λεμόνια για να φτιάξεις λεμονάδα μόνος σου. Τι θα ζητήσεις μετά, σταφύλια για να πατήσεις το δικό σου κρασί;

9. Αν βρεις έναν σερβιτόρο που συμπαθείς, πάντα να ζητάς να κάθεσαι στο δικό του πόστο. Πες το και σε όλους τους φίλους σου, ώστε να ζητάνε αυτόν επίσης. Μόλις έκανες τον σερβιτόρο να φαίνεται απαραίτητος στον ιδιοκτήτη. Ο σερβιτόρος θα είναι ευγνώμων και θα σε περιποιηθεί με προσοχή.

10. Αν δεν αντέχεις οικονομικά να αφήσεις φιλοδώρημα, δεν αντέχεις και να φας στο εστιατόριο.

11. Πάντα να ελέγχεις τον λογαριασμό. Μερικές φορές, οι μεγάλες παρέες δεν αντιλαμβάνονται ότι το φιλοδώρημα έχει προστεθεί στον λογαριασμό και έτσι δίνουν και έξτρα φιλοδώρημα. Οι σερβιτόροι εκμεταλλεύονται αυτό το σφάλμα. Είναι ανέντιμο, είναι λάθος και το έκανα συνέχεια.

12. Αν θες απλά να κάτσεις χωρίς να παραγγείλεις τίποτα άλλο, είναι εντάξει. Αλλά αύξησε το φιλοδώρημα να αναπληρώσεις τα χρήματα που θα έβγαζε ο μπάρμαν αν καθόταν κάποιος άλλος σε αυτή την θέση.

13. Ποτέ, μα ποτέ, μην έρθεις 15 λεπτά πριν την ώρα κλεισίματος. Ο μάγειρας είναι κουρασμένος και θα μαγειρέψει το γεύμα σου αμέσως και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή. Έτσι, ενώ τσιμπολογάς από τις σαλάτες και τα ορεκτικά, το κυρίως πιάτο σου θα ετοιμάζεται στα γρήγορα ενώ το πλυντήριο πιάτων θα ψεκάζει καρκινογόνους διαλυτές καθαρισμού ακριβώς δίπλα.

Πηγή: dailyarticle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...