Δευτέρα, Αυγούστου 22

Σε πέντε χρόνια μετρό στην Καλαμαριά;

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, γεγονός που θα σημάνει και...

την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης της συγκεκριμένης γραμμής. Αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί ώς το τέλος του έτους, προκειμένου να αρχίσει και η κατασκευή της, η οποία θα διαρκέσει... πέντε χρόνια (συμβατικός χρόνος). Βέβαια, η εμπειρία της κεντρικής γραμμής μας έχει διδάξει ότι τα χρονοδιαγράμματα ορίζονται απλώς για να υπάρχουν, ωστόσο, στη συγκεκριμένη επέκταση δεν τίθεται θέμα αρχαιολογικών ανασκαφών και ευχόμαστε να προχωρήσει το έργο ταχύτερα.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΠΕ) αναμένεται να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους μέχρι την Πέμπτη κι από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 425 εκατ. ευρώ, κονδύλια που έχουν διασφαλιστεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Η επέκταση στην Καλαμαριά είναι μήκους 4,8 χιλιομέτρων με πέντε στάσεις (υπόγειοι σταθμοί): πρώην νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη, Μίκρα. Η διακλάδωση θα αρχίζει από το σταθμό Πατρικίου της βασικής γραμμής, ανάμεσα σε Ανάληψη και Βούλγαρη, και θα καταλήγει στον τερματικό της Μίκρας, όπου έχει προβλεφθεί και σύνδεση με τα αστικά λεωφορεία, αλλά και με θαλάσσια συγκοινωνία (εφόσον κάποτε δρομολογηθεί κι αυτό το έργο).

Πληροφορίες: thestival, Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...