Τετάρτη, Αυγούστου 24

ΟΑΣΘ:Μοιράζουν πρόστιμα 240 ευρώ(!) για μη πληρωμή κομίστρου 0,80 ευρώ υπό την απειλή αγωγής...

Δεν έφταναν ακρίβεια, νέοι φόροι και έκτακτες εισφορές, τώρα οι πολίτες που δεν πλήρωναν εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία, στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνουν και ειδοποιητήρια πληρωμής προστίμου, με την απειλή κατάθεσης αγωγής.

Τα «ραβασάκια» του ΟΑΣΘ, ύψους 240 ευρώ, άρχισαν να καταφτάνουν εν μέσω θέρους και ενώ προηγήθηκε... στα μέσα Ιουνίου, η αναβολή εκδίκασης άρνησης πληρωμής εισιτηρίου για 20 πολίτες, που αφορούσαν την περσινή χρονιά.

Από την πλευρά τους, οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» δεν μπορούν να διαβεβαιώσουν τους πολίτες που δέχτηκαν τις ειδοποιήσεις ότι δεν θα έχουν κυρώσεις αν δεν πληρώσουν, αλλά ενημερώνουν ότι μπορούν να τους προσφέρουν δωρεάν νομική βοήθεια από το δίκτυο των δικηγόρων που διαθέτουν, όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Προσθέτει επίσης ότι τις επόμενες μέρες οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» θα συντονίσουν τις ενέργειές τους γύρω από τον τρόπο αντιμετώπισης των ειδοποιητηρίων του ΟΑΣΘ και την απειλή των αγωγών.

«Στα δικαστήρια»

«Εδώ και μερικές μέρες δεχόμαστε μέχρι και 4 τηλεφωνήματα τη μέρα. Καλούμε τους πολίτες να μην πληρώσουν τα πρόστιμα, αλλά τους ενημερώνουμε ότι αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο. Δεν μπορούμε να κατοχυρώσουμε κανέναν. Αυτό που λέμε είναι να μην πληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, κι ας μας κάνει ο ΟΑΣΘ ομαδικές αγωγές και θα τα βρούμε στα δικαστήρια», τονίζει ο Γ. Θεοδωρόπουλος. Υπογραμμίζει ότι υπάρχει ζήτημα καταχρηστικότητας από πλευράς του ΟΑΣΘ, γιατί σε ένα πρόστιμο μη καταβολής 0,80 ευρώ, φτάνει να ζητάει μέχρι 240 ευρώ.

«Υπάρχει επίσης ζήτημα κοινωνικής ευθύνης. Δεν μπορεί η κοινωνία να ματώνει καθημερινά και ο ΟΑΣΘ να βάζει τόσα υψηλά πρόστιμα. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας η μη πληρωμή εισιτηρίου. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σκληρά στην κοινωνία, κι αυτοί που μας τηλεφωνούν είναι άνθρωποι κυρίως άνεργοι 20 ώς 40 χρόνων, κυρίως γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, όπως επίσης μαθητές και φοιτητές. Τα περί τζαμπατζήδων είναι παραμύθια. Είναι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα. Και στο επόμενο διάστημα θα αυξάνεται ο αριθμός τους», επισημαίνει ο ίδιος.

60% περισσότερα εισιτήρια

Κατηγορεί επίσης τον ΟΑΣΘ ότι «συμπεριφέρεται σαν μαυραγορίτης», καθώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των πολιτών για να κερδοσκοπήσει.

Επικαλείται στοιχεία του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τα οποία εκτιμά ότι ο αριθμός των εισιτηρίων που πωλούνται έχει αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα ώς και 60%, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί τη συγκοινωνία αντί του Ι.Χ.

«Από την άλλη, όμως, η τιμή του εισιτηρίου από 0,50 ευρώ έχει αυξηθεί στα 0,80 ευρώ. Δηλαδή τα κέρδη τους έχουν αυξηθεί πάρα πολύ. Και αντί να μειώσουν το εισιτήριο, το αυξάνουν. Ο ΟΑΣΘ μπορεί να είναι μια ιδιωτική επιχείρηση που κάνει τη δουλειά της, αλλά είναι πλέον θέμα της κυβέρνησης», καταλήγει ο εκπρόσωπος των «Επιβατών Θεσσαλονίκης».

seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...