Πέμπτη, Ιουλίου 21

Χ. Μάτης: "Δεν κρίνουμε τις απόψεις της διοίκησης ως απατημένοι σύζυγοι"

Κριτική στα πεπραγμένα της διοίκησης Μπουτάρη άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην πράξη", Χρήστος Μάτης. Ο κ. Μάτης τόνισε...

οτι τα αποτελέσματα των πρώτων έξι μηνών δεν είναι αυτά που περίμενε η παράταξή του όταν έδινε τη στήριξή της στον Γιάννη Μπουτάρη, πριν τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών. "Δεν έχει σηματοδοτηθεί μέχρι στιγμής η αλλαγή στη ζωή της πόλης. Εμείς επιμένουμε πεισματικά οτι η πόλη μπορεί να...
αλλάξει, για να βελτιωθεί η καθημερινότητά της. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν αρκεί μόνο η αλλαγή στη διοίκηση". τόνισε ο κ. Μάτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε και σε κινήσεις της διοίκησης του Δήμου, όπως οι αλλαγές στον πεζόδρομο της Ικτίνου. "Όταν ψηφίζαμε το σχέδιο δεν γνωρίζαμε οτι σύμφωνα με έγγραφο της τροχαίας τα τραπεζοκαθίσματα θα έπρεπε να βρίσκονται ένα μέτρο πιο πίσω. Τα καταστήματα της περιοχής έχουν μείνει γι' αυτό τον λόγο χωρίς άδεια απο τις αρχές του 2009".

Σε οτι αφορά την πλατεία Αριστοτέλους, ο κ. Μάτης επανέλαβε την πρότασή του για μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων, η οποία θα συνδέεται με τη μείωση των προστίμων που έχουν επιβληθεί στις επιχειρήσεις. Τόνισε δε οτι τα πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα έως και τα τέλη Απριλίου αγγίζουν τις 740.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα της Διεθνούς Εκθέσεως, ο κ. Μάτης κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο θέμα των Λαχανοκήπων, καθώς όπως είπε, υπήρξε διάσταση στις τοποθετήσεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου, Ανδρέα Κουράκη.Ο ίδιος σημείωσε για το θέμα: "Η λύση των Λαχανοκήπων είναι δύσκολη. Η απορρύπανση της περιοχής είναι δύσκολη υπόθεση. Το σχέδιο για τη Σίνδο είναι πιο λειτουργικό. Όπως και να χει όμως, να δούμε αν θα υπάρχει απο τον Σεπτέμβριο έκθεση!".

Ο κ. Μάτης μίλησε και για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανωθούν το 2012 με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων απο την απευλευθέρωση της πόλης. "Δεν γίνεται όποιος μπορεί να κάνει εκδηλώσεις και στο τέλος να διοργανώνονται άλλες εκδηλώσεις απο τον δήμο Θεσσαλονίκης, άλλες απο την περιφέρεια και άλλες απο τους περιφεριακούς δήμους. Διακρίνω μια διάθεση του Δήμου θεσσαλονίκης να κάνει εκδηλώσεις μόνος του. μέχρι και η Επιτροπή που οργανώθηκε είναι μονομερής" σημείωσε.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν νιώθει οτι ο Γιάννης Μπουτάρης πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε προεκλογικά, ο Χρήστος Μάτης σημείωσε: "Δεν κρίνουμε τις απόψεις της διοίκησης ως απατημένοι σύζυγοι. Δεν μας γέλασε κανείς. Δεν έχει νόημα να ανακαλέσουμε την απόφαση που λάβαμε προεκλογικά. Εμείς θέλουμε μια πόλη καλύτερη".

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...