Παρασκευή, Ιουλίου 8

Λιανικό Εμπόριο: Εκπτώσεις μέχρι 70% από τις 15 Ιουλίου

Τις τελευταίες ελπίδες για τόνωση του τζίρου τους, εναποθέτουν οι εμπορικές επιχειρήσεις κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν επίσημα στις 15 Ιουλίου.
Ήδη οι μεγάλες αλυσίδες του λιανικού εμπορίου έχουν αρχίσει τις προεκπτώσεις και τις προσφορές με μειώσεις των τιμών κατά 50%. Στη μάχη της προσέλκυσης καταναλωτών έχουν ρίξει και τις προκρατήσεις. Επιχειρήσεις και πολυκαταστήματα στέλνουν δεκάδες...
μηνύματα στα κινητά (SMS) και... βομβαρδίζουν με επιστολές τους πελάτες τους προκειμένου να προσέλθουν στα καταστήματά τους και να κάνουν από τώρα κράτηση των ρούχων και των υποδημάτων που θέλουν, ώστε τη σεζόν των εκπτώσεων να τα αγοράσουν ακόμη και μισοτιμής.
Τιμές
Σύμφωνα με επιχειρηματίες από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου -μέρες των θερινών εκπτώσεων- οι τιμές θα πέσουν μέχρι και 70%. Ποσοστά τα οποία θα εμφανιστούν από την πρώτη μέρα. Είδη σπιτιού κι έπιπλα αναμένεται να πωλούνται φθηνότερα ακόμη και 50%. Μεγάλες αναμένεται να είναι οι μειώσεις των τιμών σε ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά κ.λπ.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των μεγάλων ποσοστών των εκπτώσεων.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, με δηλώσεις του τονίζει: «Η ΕΣΕΕ πάντα προσδοκά τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και πάντα ελπίζει στη βοήθεια του καταναλωτή, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βελτιώσει την έντονη απαισιοδοξία στο λιανικό εμπόριο, καθώς σε όλη αυτήν την περίοδο δοκιμασίας ο σχετικός δείκτης εκτίμησης των πωλήσεων παραμένει στα πολύ χαμηλά επίπεδα των -56 μονάδων».
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη: «Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές των πωλήσεων, επίσης, σημειώνουν επιδείνωση και το 57% των εμπορικών επιχειρήσεων αναμένει μείωση των πωλήσεων το επόμενο διάστημα ακόμα και κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων». Η ΕΣΕΕ συμβουλεύει, πάντως, τους καταναλωτές, να είναι προσεκτικοί την περίοδο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τις οδηγίες: Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές.
Σε περίπτωση που πωλούνται ελαττωματικά προϊόντα, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν με ανάλογη σήμανση τον καταναλωτή, ότι πρόκειται για τέτοιο προϊόν και μόνο σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δικαίωμα άρνησης αλλαγής αυτού του είδους. Αλλαγές και επιστροφές προϊόντων γίνονται, όπως συνήθως, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και ανάλογα με την πολιτική που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση.
Η Alpha
«Η ανησυχία και η αβεβαιότητα για το μέλλον έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε κανείς πια δεν δαπανά παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα», αναφέρει η Alpha Bank. Επιπλέον, σημειώνει ότι στο α' τετράμηνο της φετινής χρονιάς, ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο (εκτός αυτοκινήτων και καυσίμων) μειώθηκε κατά 12,5%. Η πτώση αυτή της οικονομικής δραστηριότητας οφείλεται, κυρίως, στη διάβρωση της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης, και μόνο μερικώς στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος.

imerisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...