Τετάρτη, Ιουνίου 29

Κάνε "upgrade" στον ύπνο σου

Οι 4 βασικοί κανόνες για να κοιμάσαι καλύτερα, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Montefiore Medical Center των ΗΠΑ. Γιατί κοιμάται καλά, όποιος κοιμάται σωστά...

Πού να κοιμάσαι: Αντικατέστησε το στρώμα σου κάθε επτά χρόνια, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει περιορισμός. Κοιμήσου όπου...

σου αρέσει – σε πουπουλένιο στρώμα, στα σανίδια, στο πάτωμα. Είναι η αλλαγή στην επιφάνεια και όχι η ίδια η επιφάνεια που έχει σημασία.

Τι να φοράς: Άλλοι κοιμούνται γυμνοί κι άλλοι ντυμένοι σαν κρεμμύδια. Κι εδώ δεν υπάρχει χρυσός κανόνας, αρκεί να διατηρείς το σώμα σου σε μια θερμοκρασία όχι ιδιαίτερα υψηλή, η οποία κυμαίνεται στους 20 βαθμούς.

Με ποιόν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου: Απέφυγε (αν μπορείς) οποιονδήποτε στριφογυρίζει στο κρεβάτι σαν αρνί στη σούβλα, κλωτσάει ή σε αγκαλιάζει. Ακόμα κι αν δεν θυμάσαι το πρωι αν ενοχλήθηκες, το γεγονός και μόνο ότι μπορεί να ξύπνησες έστω και μια στιγμή σε αναγκάζει να κάνεις reset τον κύκλο του ύπνου σου, γεγονός που επιδρά άμεσα στο «γέμισμα» των μπαταριών σου.

Μην εμπιστεύεσαι τα χάπια: Η νέα γενιά ηρεμιστικών –θα είναι διαθέσιμα στα τέλη αυτής της χρονιάς – θα σου επιτρέπουν να κοιμάσαι πιο βαθιά, μειώνοντας τον αριθμό των «ξυπνημάτων» σου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μην τα θεωρείς ωστόσο πανάκεια, καθώς κανείς δεν γνωρίζει από τώρα τις παρενέργειες αυτού του φαινομένου - τι δηλαδή θα συμβεί αν κοιμάσαι βαθιά περισσότερη ώρα απ’όσο είναι προγραμματισμένος ο οργανισμός σου, καθώς σύμφωνα με έρευνες, κάθε άτομο κοιμάται βαθιά για πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...