Είναι γνωστό ότι τα οστρακοειδή και τα μαλάκια αποτελούν σημαντικό μέρος της ελληνικής διατροφής.
Δίνουν μια διαφορετική νότα στο τραπέζι γι αυτό άλλωστε υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές. Ακόμα, περιέχουν υψηλής θρεπτικής αξίας πρωτεΐνη.
Είναι πλούσιες πηγές
ιωδίου, μαγνησίου, μαγγανίου, καλίου, φωσφόρου καθώς και ασβεστίου. Περιέχουν επίσης ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου!
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί αλλεργικές αντιδράσεις μετά από την κατανάλωση τους, γι αυτό καλό θα ήταν να υποβληθούν σε κάποια διαγνωστικά τεστ.
blog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου