Δευτέρα, Οκτωβρίου 10

Τελικά τι έγινε με τον Καραμανλή;


Του Εφραίμ Κυριζίδη
Δικηγόρου

Συνεχώς γινόμαστε δέκτες δημοσιεύσεων και αποκαλύψεων σχετικά με τη δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών και σχέδια ξένων κρατών εναντίον του προηγούμενου Πρωθυπουργού της χώρας.

Ενώ μερίδα του τύπου τα αναδεικνύει, ενώ το σύνολο των πολιτών συζητάει για αυτά, ενώ κανένας μέχρι τώρα δε τα διαψεύδει, ενώ άλλοτε επικεφαλείς των μυστικών μας υπηρεσιών τα επιβεβαιώνουν, δεν λαμβάνουμε καμμία απάντηση.

Κι αναρωτιέμαι : Οι απειλές, η παρακολούθηση συνομιλιών, σχέδια εξόντωσης ξένων μυστικών υπηρεσιών εναντίον του ανώτερου άρχοντα της χώρας είναι ανάξια σημασίας;

Αν αναλογιστούμε ότι μιλούμε για έναν Πρωθυπουργό ο οποίος είχε ένα διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και ότι αναφερόμαστε σε μια περίοδο 4-5 ετών πρίν, η σιωπή του ελληνικού κράτους μας τρομοκρατεί.
Καθένας όσο απαλλαγμένη κι αν είναι η σκέψη του από...
συνομωσιολογία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος μπροστά σε όλα αυτά.
Πως φίλοι μου θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι απέναντι στις μεγάλες δυνάμεις, πως θα διαπραγματευτούμε, πως θα ασκήσουμε πολιτική με γνώμονα το καλό της χώρας, όταν (ακόμη κι όταν το αποκαλύπτουμε) δεν αντιδρούμε επίσημα, δεν διαψεύδουμε τις τόσο σοβαρές καταγγελίες.
Η σιωπή του ΠΑΣΟΚ (όντας Κυβέρνηση αυτού του τόπου), δείχνει αν όχι τη συμμετοχή του, τουλάχιστον τη γνώση του για όλα αυτά.

Είμαστε τελικώς τόσο υποταγμένοι, τόσο δοσίλογοι στους ξένους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...