Δευτέρα, Μαΐου 30

Κατ' οίκον... με το ζόρι Λαμπεροί σταρ φυλακισμένοι στις πολυτελείς επαύλεις τους


Λίντσεϊ Λόχαν
Από την Παρασκευή 27/5 το άτακτο κορίτσι του Χόλιγουντ θα παραμείνει για 25 ημέρες φυλακισμένη στο σπίτι της φορώντας φυσικά το ηλεκτρονικό βραχιόλι αστραγάλου. Η 24χρονη ηθοποιός καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκισης -εξαιτίας της κλοπής ενός κολιέ αξίας 2.500 δολαρίων τον περασμένο Απρίλιο- αλλά επειδή θεωρήθηκε μη βίαιο πρόσωπο θα εκτίσει την ποινή της αρχικά στο σπίτι και στη συνέχεια με 480 ώρες κοινωνικής εργασίας. Stay home Lindsay!
Ρόμαν Πολάνσκι
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2009 ο Πολάνσκι συνελήφθη στην Ελβετία κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών –για την γνωστή υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης το 1977. Κρατήθηκε σε μια φυλακή κοντά στη Ζυρίχη για δύο μήνες και μετά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό –έναντι της υψηλότατης χρηματικής εγγύησης των $4.5 εκατομμυρίων- στο πολυτελές σπίτι του στο Γκστάαντ, φορώντας το ηλεκτρονικό βραχιόλι όλο το 24ωρο. Τελικά στις 12 Ιουλίου του 2010 οι Ελβετοί απέρριψαν το αίτημα των ΗΠΑ και τον άφησαν ελεύθερο, παρ’ όλο που η πολύκροτη υπόθεση Πολάνσι εκκρεμεί ακόμη στην Αμερική.

Εϊμι Γουέινχαουζ
Το καλοκαίρι του 2008 η φημολογία για τον κατ’ οίκον περιορισμό της γνωστής τραγουδίστριας από… την δισκογραφική της εταιρία ήταν ιδιαίτερα έντονη. Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες ένας σεκιούριτι φυλούσε επί 24ώρου βάσης το σπίτι της νεαρής σταρ προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε κακής επιρροής επίσκεψη. Σκοπός φυσικά της εταιρείας ήταν να την κρατήσει μακριά από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ.
Πάρις Χίλτον
Το καλοκαίρι του 2007 η διάσημη κληρονόμος έπειτα από τρεις μέρες εγκλεισμού σε φυλακή του Λος Άντζελες απελευθερώθηκε λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, αλλά τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Αφού της τοποθέτησαν το περίφημο βραχιόλι στον αστράγαλο την υποχρέωσαν να παραμείνει για 40 ημέρες στη βίλα της στο Δυτικό Χόλιγουντ με ακτίνα ελευθερίας περίπου ενάμιση χιλιόμετρο.
Μάρθα Στιούαρτ
«Μισώ να με κλειδώνουν μέσα. Είναι φριχτό!» είχε πει η αγαπημένη τηλεπερσόνα των αμερικανίδων νοικοκυρών όταν πριν έξι χρόνια -και μετά από 5μηνη φυλάκιση λόγω παράνομης διακίνησης μετοχών- είχε τεθεί για άλλους πέντε μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό στο παλάτι της στη Νέα Υόρκη. Όσο για το ηλεκτρονικό βραχιόλι που φορούσε στον αστράγαλο, είχε διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα ότι ερεθίζει το δέρμα της. Ωστόσο, η Μάρθα Στιούαρτ ήταν ιδιαίτερα τυπική απέναντι στο νόμο και όταν κάποια στιγμή καθυστέρησε δύο-τρία λεπτά να φτάσει σπίτι μετά από εγκεκριμένη έξοδο τηλεφώνησε για να απολογηθεί στον αξιωματικό υπηρεσίας.
Άντι Ντικ
Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τον κατ’ οίκον περιορισμό εκπομπή: στο «House Arrest With Andy Dick» -σε συνεργασία με την ιστοσελίδα atom- ο γνωστός κωμικός ηθοποιός είχε μετατρέψει ένα δωμάτιο του σπιτιού του σε στούντιο όπου προσκαλούσε επώνυμους φίλους του και έκανε τα δικά του online σόου κατά την διάρκεια της υποχρεωτικής παραμονής του εντός σπιτιού.  Ο Άντι Ντικ έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων κοριτσιών, ενώ έχει υποχρεωθεί στο παρελθόν να φοράει για ένα χρόνο το ειδικό βραχιόλι που ανιχνεύει ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό.


tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...