Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Χρυσοχοΐδης επαναλαμβάνει ότι υπάρχει ένα βαθύ σχίσμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, επισημαίνοντας ότι το Κίνημα διέρρηξε τη σχέση του με την πολιτική και ιδεολογική του παράδοση.
«Χωρίς αμφιβολία το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε ιδεολογικά γυμνό και πολιτικά απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει μια τέτοιου μεγέθους κρίση. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. Οι διαδικασίες απολογισμού του κυβερνητικού έργου της διετίας πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Ακόμα και αν η κομματική γραφειοκρατία δεν το επιθυμεί, αμέσως μετά τις γιορτές προτείνω να ανοίξουν οι διαδικασίες. Να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με ό,τι... προβλέπεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, σε απολογισμό, εκλογή νέας ηγεσίας από τη βάση και ανασύνθεση της παράταξης», υπογραμμίζει.
Σε άλλο σημείο του άρθρου τονίζει: «Οφείλουμε να συγκρουστούμε με όλες τις δυνάμεις που αποτελούν πηγή ανασφάλειας και κοινωνικής αδικίας: τη συντηρητική λαϊκίστικη Δεξιά και την αδιέξοδη Αριστερά, που με τη στάση και τις εμμονές τους εμποδίζουν την κοινωνία να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ να αγωνιστούμε ενάντια σε ιδεοληψίες που αναπαράγουν φαινόμενα σύγχυσης και καθυστέρησης: είτε τον κάλπικο κοινωνισμό είτε τη νεοφιλελεύθερη απόκλιση».
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την εθνική αναγέννηση είναι η επίτευξη των ακόλουθων στρατηγικών στόχων:
1. Εξασφάλιση οικονομικής σταθερότητας: με τη συνεπή εφαρμογή δημοσιονομικής πολιτικής για τη βιωσιμότητα εξυπηρέτησης του χρέους. Η οικονομική σταθερότητα θα βελτιώσει το οικονομικό κλίμα και την οικονομική ασφάλεια των νοικοκυριών.
2. Εμπέδωση των προϋποθέσεων για βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας που θα βασίζεται σε μια εξωστρεφή πραγματική οικονομία.
3. Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με αιχμή την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και κεφαλαίων με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
4. Αναδιανομή των βαρών της κρίσης από τους ασθενέστερους στους πιο ισχυρούς μέσα από δυνατότητες για ρύθμιση των ατομικών χρεών και κατάργηση των έκτακτων εισφορών.
5. Νέο Κοινωνικό Κράτος - Κοινωνικό Σύμφωνο Εμπιστοσύνης, με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.
6. Μηδενική ανοχή στην ανομία μέσα από την παραδειγματική τιμωρία του οικονομικού εγκλήματος και την επίδειξη μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή εγκληματικότητας.
7. Εμβάθυνση της Δημοκρατίας με εισαγωγή νέων άμεσων θεσμών ελέγχου της εξουσίας.
8. Δημιουργία ενός Κράτους-Συμμάχου της κοινωνίας, που διαθέτει τεκμήριο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας.
9. Ανανέωση και ισχυροποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος με πρωταρχικό στόχο να υποστηριχτεί η παραγωγική εργασία, αλλά και να προστατευτούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
blog.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου