Παρασκευή, Δεκεμβρίου 2

Ποια θα είναι η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της ΝΔ σχετικά με την στάση που θα κρατήσει απέναντι στη νέα κυβέρνηση, που στηρίζει

Αποφασισμένη να ασκήσει το αντιπολιτευτικό της έργο απέναντι και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αν και τη στηρίζει, είναι η ηγεσία της ΝΔ. Υπό έναν βασικό όρο: θα το κάνει όπου κρίνει ότι πρέπει και είναι απαραίτητο, ανεξαρτήτως της στήριξης που παρέχει στον Λουκά Παπαδήμο.

Αυτή είναι με δύο λόγια, η πολιτική που είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει η ηγετική ομάδα της Συγγρού, υπό τον Αντώνη Σαμαρά κι αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον, κατά τα τελευταία 24ωρα. Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη για... συγκεκριμένα θέματα κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και η στάση βασικών στελεχών του κόμματος, καταδεικνύει ότι «δεν υπάρχει πρόθεση να χαριστεί τίποτα, σε κανέναν».

Και βεβαίως, ο βασικός πυρήνας της ασκούμενης αντιπολιτευτικής γραμμής, θα είναι ένας και ξεκάθαρος: η χώρα θα πρέπει να οδεύσει σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, όπως αρχικώς είχε συμφωνηθεί, μεταξύ των τριών κομμάτων που στηρίζουν το παρόν σχήμα. Το γεγονός, πάντως, προκαλεί ήδη τις πρώτες τριβές και πολλοί είναι πλέον εκείνοι που αμφιβάλλουν για το αν η χώρα μπορεί να φτάσει με την παρούσα κυβέρνηση έως τότε.

voreia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...