Τρίτη, Νοεμβρίου 15

Spa:Οι πιο φυσικές και παραδοσιακές θεραπείες στον κόσμο!

ΙΑΠΩΝΙΑ

Onsen: Ή αλλιώς θερμή πηγή. Στην Ιαπωνία, ο πιο διαδεδομένος τρόπος χαλάρωσης και αναζωογόνησης μετρά αιώνες παράδοσης και οφείλεται στο ηφαιστειογενές έδαφος.

Τι να περιμένεις: Εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες με ιαματικό νερό. Η θερμοκρασία και το χρώμα του εξαρτάται από την πηγή και τα μεταλλεύματα που περιέχει. Μετά το λουτρό, ακολουθεί γεύμα και ξεκούραση.

Ποιο το όφελος: Οι ιδιότητες των onsen έχουν αποδειχτεί θεραπευτικές, καθώς το θείο βοηθά στην αντιμετώπιση των ρευματισμών, ενώ το... αλκαλικό νερό στην αρθρίτιδα.

Πού θα το βρεις: Στο Ryokan Kamenoi Besso, στη σκιά του όρους Yufu-dake, σε περιμένουν 15 παραδοσιακές γιαπωνέζικες κατοικίες και 6 δυτικού τύπου δωμάτια ανάμεσα σε πηγές και στην καταπράσινη φύση. Τιμή: Από €234 το δίκλινο. (Τel. + 81 977843166, www.kamenoi-bessou.jp)

ΧΑΒΑΗ

Lomilomi: Παραδοσιακό χαβανέζικο μασάζ που συνοδεύεται από χαμηλόφωνη προσευχή, η οποία, σύμφωνα με τους ντόπιους, συμβάλλει στην «επαναφόρτιση» της ενέργειάς σου.

Τι να περιμένεις: Μασάζ από επαγγελματία, που ταυτόχρονα προσεύχεται χαμηλόφωνα, βοηθώντας στη διάγνωση της πάθησης και την ίαση.

Ποιο το όφελος: Το Lomilomi βελτιώνει το κυκλοφορικό, εξισορροπεί το πνεύμα, δρα θετικά στην ίαση και την εξουδετέρωση της φθοράς του σώματος.

Πού θα το βρεις: Συνεδρίες Lomilomi πραγματοποιούνται στο Fairmont Orchid του Big Island. Το resort είναι χτισμένο ανάμεσα σε πέντε βουνά, που για τους ντόπιους θεωρούνται ιερά. Τιμή: Από €230 το δίκλινο, €107-120 τα 50΄. (1 North Kaniku Drive, Kohala Coast, Hawaii, tel. +808 8852000, www.fairmont.com)

ΜΕΞΙΚΟ

Mayan Μedicine: Οι θεραπείες αυτές επιχειρούν να ισορροπήσουν το ch' ulel (δύναμη της ψυχής), το οποίο, σύμφωνα με τους Μάγια, καταλαμβάνει τα πάντα (ποτάμια, βουνά, σπίτια, ανθρώπους) και προέρχεται από μία θεϊκή, πνευματική πηγή.

Τι να περιμένεις: Μπάνιο ατμού (sweat bath) σε ιερές σπηλιές και μασάζ με ζεστές πέτρες, γνωστό ως Sasil-tun.

Ποιο το όφελος: Ο νεφρίτης, σε συνδυασμό με τη ζέστη, εξισορροπεί την ενέργεια και τονώνει τη λειτουργία των νεφρών.

Πού θα το βρεις: Στο Hacienda Chichen Resort λειτουργεί το Yaxkin spa, οικολογικό spa center που ακολουθεί πιστά την κοσμοθεωρία των Μάγια. Κλείσε ένα από τα πλήρως εξοπλισμένα 12 αγροτόσπιτα του θερέτρου, σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Μάγια στο Yucatan, και απόλαυσε ένα διήμερο ολοκληρωτικής αναζωογόνησης. Τιμή: Από €111 το δίκλινο με πρωινό. (Chichen Itza, Yucatan, tel. +52 999 920 8407, www.haciendachichen.com)

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Dead Sea Mud: Για περισσότερα από 1.000 χρόνια η λάσπη της Νεκράς Θάλασσας θεωρείται ευεργετική για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος.

Τι να περιμένεις: «Μπάνιο» σε μεγάλη ποσότητα λάσπης και χαλάρωση σε αλατούχο μεταλλικό νερό.

Ποιο το όφελος: Το συγκεντρωμένο οξυγόνο της ατμόσφαιρας στην περιοχή έχει αποδειχθεί ότι καταπραΰνει τα συμπτώματα του άσθματος και άλλων παρεμφερών ασθενειών. Ταυτόχρονα, οι ουσίες της λάσπης βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζουν από τα οιδήματα και τη δυσκαμψία που προκαλεί η αρθρίτιδα.

Πού θα το βρεις: Σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της Νεκράς Θάλασσας, τόσο στην Ιορδανία όσο και στο Ισραήλ, πολυτελή resorts αξιοποιούν τα ωφέλιμα ύδατά της. Προτίμησε το Movenpick Resort & Spa Dead Sea με το Zara Spa, βραβευμένο από τους αναγνώστες αμερικάνικου περιοδικού ως o καλύτερος προορισμός spa. Τιμή: Από €103 το δίκλινο με πρωινό, .... (Sweimeh, Dead Sea Road, tel. +962 53561111, www.moevenpick-hotels.com)

ΓΑΛΛΙΑ

Thalassotherapy: Μπορεί ο Ευριπίδης να ανακάλυψε τις ιαματικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού από τον 5ο αι. π. Χ., ωστόσο οι Γάλλοι πέρασαν από τη θεωρία στην πράξη μόλις το 1900.

Τι να περιμένεις: Ενυδάτωση με φύκια σε ζεστό θαλασσινό νερό, σε μπανιέρα με υδρομασάζ.

Ποιο το όφελος: Ο συνδυασμός των αλάτων με τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία και το θαλασσινό νερό καταπραΰνουν τα εκζέματα, την ψωρίαση, τους πόνους στην πλάτη, ενώ επίσης θεραπεύουν αναπνευστικά προβλήματα, αρθρίτιδα και στρες.

Πού θα το βρεις: Αφοσιωμένο στη δική σου ευζωία, το Sofitel Porticcio Thalassa με μοναδική θέα στην Κορσική, σου προσφέρει ό,τι ακριβώς αναζητάς: διαμονή πολλών αστέρων και απόλυτη ευεξία. Τιμή: Από €177 το δίκλινο, ..... (Domaine de la Pointe , Golfe d' Ajaccio, tel. +33 495294040, www.sofitel.com)

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Mineral springs: Πρόκειται για γεωθερμικές πηγές, πλούσιες σε θεραπευτικά, μεταλλικά ιχνοστοιχεία.

Τι να περιμένεις: Μπάνιο μακράς διαρκείας!

Ποιο το όφελος: Το λίθιο βελτιώνει την πνευματική ισορροπία, ο σίδηρος τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και το αρσένιο ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας.

Πού θα το βρεις: Στο Esalen Institute, στη νότια Καλιφόρνια. Στους βράχους Big Sur πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, σε περιμένει μια εναλλακτική πρόταση αναζωογόνησης, φημισμένη εδώ και δεκαετίες. Τιμή: Από €. (Highway 1, Big Sur, tel.+1 831 6673000, www.esalen.org)

ΙΝΔΙΑ

Ayurveda: Η «επιστήμη της υγιεινής διαβίωσης και μακροζωίας», όπως αποκαλείται, συμβάλλει στην ψυχική και σωματική ισορροπία με δίαιτες, yoga και μεθόδους που αξιοποιούν τις ιδιότητες των βοτάνων.

Τι να περιμένεις: Ένα παχύ στρώμα ζεστού λαδιού από βότανα εμπλουτισμένου με αλάτι, λάδι και μέλι, να τρέχει στο κεφάλι σου για μία ώρα.

Ποιο το όφελος: Τονώνει τη νευρολογική λειτουργία, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θεραπεύει πολλές ασθένειες, από αϋπνία μέχρι σεξουαλική ανικανότητα.

Πού θα το βρεις: Στην Κεράλα, στο Kalari Kovilakom, το «ναό» της Ayurveda. Εδώ, θα απολαύσεις βασιλική διαμονή σε ένα θρυλικό κτήριο, ενώ θα κατανοήσεις πλήρως τον ορισμό της απόλυτης ευεξίας! Τιμή: Αναλόγως της διαμονής και της θεραπείας που θα περιλαμβάνει το κάθε πακέτο. (Kollengode, Palakkad, tel. +91 4923 263737, www.kalarikovilakom.com)

ΤΟΥΡΚΙΑ

Hammam: Πρόκειται για συνδυασμό οθωμανικών και ρωμαϊκών λουτρών.

Τι να περιμένεις: Ατμόλουτρο, σκληρό τρίψιμο και σχολαστικό σαπούνισμα, ενώ αναπαύεσαι σε θερμαινόμενο κάθισμα.

Ποιο το όφελος: Καθαρίζει το σώμα και το πνεύμα, κάτι που, κατά τον ισλαμισμό, ενισχύει την υγεία και την αγνότητα.

Πού θα το βρεις: Το Four Seasons Hotel Istanbul στον Βόσπορο, συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με τις σύγχρονες ανάγκες. Η μαγευτική θέα, η πολυτέλεια των εσωτερικών του χώρων και το μοντέρνο spa συγκαταλέγονται στα ισχυρά θέλγητρά του. Τιμή: Από €300 το δίκλινο, €81 τα 45΄ στο hammam. (Ciragan Cad No 28, Besiktas, Istanbul, tel. + 90 2123814000, www.fourseasons.com)

travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...