Παρασκευή, Νοεμβρίου 4

Ποία είναι η επόμενη κίνηση Σαμαρά

Μετά τη χθεσινοβραδινή ομιλία του στη Βουλή και την αποχώρησή της ΚΟ της Ν.Δ. από τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης , ο Σαμαράς μάζεψε τους βουλευτές του στο γραφείο του για είκοσι λεπτά .

Εκεί τους είπε τι συνέβη με το τηλεφώνημα του Παπανδρέου και παράλληλα έδωσε τη γραμμή για τις επόμενες κινήσεις .

Το parapolitika.gr βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει αποκλειστικές πληροφορίες .

Κατ΄ αρχήν αναφορικά με το τηλεφώνημα ο πρόεδρος της Ν.Δ. ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Παπανδρέου και τον … ευχαρίστησε! Ακολουθεί ο εξής διάλογος :

- «Αντώνη σε ευχαριστώ για την... πρόταση σου»
- «Γιώργο, είσαι καλά; Εγώ ζήτησα να παραιτηθείς . Μήπως δεν άκουσες καλά;»

- «Όχι άκουσα και σε ευχαριστώ. Είπες να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας και να πάμε μαζί τις δύσκολες αυτές ώρες»

- «Δεν μπορώ να σε καταλάβω. Εκείνο που είπα είναι να φύγεις , να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση που θα επικυρώσει τη σύμβαση για να μην έχουμε πρόβλημα με την έκτη δόση και τη στάση πληρωμών και αμέσως να πάμε σε εκλογές»

- «Κατάλαβα. Να σου στείλει δύο δικούς μου να συνεννοηθείτε για τα διαδικαστικά . Στείλε μου κι εσύ τους δικούς σου»
- «Δεν σου στέλνω κανέναν , ούτε θα δεχτώ κανέναν. Τρεις ώρες παίζει το Mega ότι κατεβαίνουν στη Συγγρού Ρέππας και Αθανασάκης για να μιλήσουμε κι εσύ με παίρνει τώρα τηλέφωνο; Τι παιχνίδια είναι αυτά πάλι;»

Κάπου εκεί τέλειωσε η συνομιλία τους με την υπόσχεση Παπανδρέου ότι θα τον έπαιρνε ξανά τηλέφωνο αργότερα.

Τελικά όχι μόνο δεν τόλμησε να σηκώσει πάλι το τηλέφωνο , αφού πήγε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι ο Σαμαράς δέχεται να συνεργαστούμε (!) αλλά προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα αναφέροντας ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής και θα συνεχίσει το έργο της!

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε από τους βουλευτές του στις περιοδείες τους , να ξεκαθαρίζουν ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση εδώ που φτάσανε τα πράγματα ώστε να εκταμιευτεί η έκτη δόση και να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις , αλλά δεν πρόκειται να στηρίξει κανένα μέτρο από εκείνα που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ και θα αφορούν σε φορολογία και μειώσεις εισοδημάτων.

Επιπλέον ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα ψηφίσει τη σύμβαση μόνο αν το ΠΑΣΟΚ τη φέρει με απλή πλειοψηφία. «Αν τη φέρει με 180 ψήφους θα πούμε όχι γιατί σε μια τέτοια περίπτωση το Σύνταγμα προβλέπει εκχώρηση εθνικής μας κυριαρχίας. Δεν έχουν κανέναν λόγο να την φέρουν με 180 από τη στιγμή που τασσόμαστε υπέρ» ανέφερε χαρακτηριστικά .

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...