Τετάρτη, Νοεμβρίου 9

Θέλετε να γίνετε πλούσιος; μεταφερθείτε στην Αφρική

"Αν θέλετε να γίνετε πολύ πλούσιος τα επόμενα πέντε χρόνια και έχετε βασικές γνώσεις τεχνολογίας, μεταφερθείτε στην Αφρική", αναφέρει ο εκδότης του περιοδικού Wired, Ντέιβιντ Ρόοουαν σε άρθρο του υπό τον τίτλο "Θέλετε να γίνετε δισεκατομμυριούχος του διαδικτύου; Μετακομίστε στην Αφρική".

Όπως αναφέρει ο Ντ. Ρόουαν, το Ίντερνετ είναι κάτι καινούριο στην αφρικανική ήπειρο και δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν μη συνδεδεμένοι σε αυτό. Εκεί βρίσκεται η μοναδική ευκαιρία στη ζωή κάποιου να "χτίσει" τις επόμενες Zynga, ebay, Groupon απευθυνόμενος μία τεράστια μη "αξιοποιημένη" αγορά.

Μπορεί μόνο να δει κάποιος το χάρτη με τα τεράστια καλώδια οπτικών ινών που βρίσκονται μεταξύ των... ανατολικών και δυτικών ακτών, από το Τζιμπουτί έως το Ντακάρ, για να καταλάβει πόσο γρήγορα μία ολόκληρη ήπειρος αποκτά σύνδεση με το διαδίκτυο.

Είναι σαν να επιστρέφει κανείς στο 1995 και να ανακαλύπτει μία νέα αγορά για ένα online βιβλιοπωλείο ή ένα site δημοπρασιών.

Πρόκειται για μία ήπειρο που η οικονομία της ανέρχεται σε 1 τρισ. δολ. και έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να αναπτυχθεί ταχύτερα από τη Βραζιλία μέσα στην επόμενη πενταετία.

Μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης θα προέλθει από την έναρξη νέων επιχειρήσεων που θα φέρουν το Ίντερνετ στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν είχαν διασύνδεση.

www.emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...