Σάββατο, Νοεμβρίου 19

Μετακινήσεις στο Πολυτεχνείο... ρεφενέ

Τα προβλήματα της καθημερινής μετακίνησης των φοιτητών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, αποπειράθηκε να λύσει μία ομάδα νέων, προωθώντας την ιδέα του car pooling.
Το σύνθημα είναι ένα: "Όλοι μαζί στο αυτοκίνητο, παρέα στο ΕΜΠ" και δεν διαφέρει σε τίποτα από το γνωστό car pooling που έχει κυριολεκτικά "σαρώσει" τα περισσότερα προάστια ευρωπαϊκών κρατών.
"Η ιδέα αποτελεί παραλλαγή του γνωστού αυτού συστήματος που εφαρμόζεται ευρέως σε Ευρώπη και Αμερική. Το car pooling αυτού του είδους αναφέρεται σε μετακινήσεις από το σπίτι στη δουλειά και σημαίνει ομαδική μετακίνηση με ιδιωτικό αυτοκίνητο για κοινές διαδρομές.

Με τον τρόπο αυτό, οι χρήστες... εξοικονομούν χρήματα και γλιτώνουν τις πολύωρες αναμονές σε στάσεις λεωφορείων και άλλων μέσω μαζικής μετακίνησης", αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα της εναλλακτικής πρωτοβουλίας.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", το πρόγραμμα ομαδικής μετακίνησης φοιτητών από και προς το ΕΜΠ ξεκίνησε στα τέλη Ιουνίου του 2011. "Είναι περίπου το ίδιο με αυτό που ισχύει σε άλλα κράτη, απλά απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές", αναφέρουν υπεύθυνοι του προγράμματος.

Η ανταπόκριση είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντική. Ήδη 200 άτομα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα και αναμένεται σημαντικός πολλαπλασιασμός μέσα στο έτος, εξαιτίας και των συχνών απεργιών των ΜΜΜ.
Με αυτήν την προσπάθεια, το ΕΜΠ ενθαρρύνει τους οδηγούς αυτοκινήτων που διέρχονται μπροστά από τη στάση λεωφορείου "Κατεχάκη" να επιβιβάζουν στο αυτοκίνητό τους οποιοδήποτε μέλος της Πολυτεχνικής κοινότητας κατευθύνεται προς την ίδια περιοχή. Φυσικά, ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή ισχύει και η διαδρομή από το Πολυτεχνείο προς την Κατεχάκη.

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στην αμοιβαία αναγνώριση, μέσω ειδικών αυτοκόλλητων και καρτών που εκδίδονται από το Πολυτεχνείο, οι οποίες και πιστοποιούν ότι οι συμμετέχοντες αποτελούν μέλη της κοινότητας car pooling.

Το μόνο που καλείται να κάνει ο ενδιαφερόμενος, είναι να συμπληρώσει τα στοιχεία του στη φόρμα εγγραφής που θα βρει στην ιστοσελίδα http://carpooling.ntua.gr και να προμηθευτεί το απαραίτητο αυτοκόλλητο από τη βιβλιοθήκη της σχολής.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...