Τετάρτη, Νοεμβρίου 9

Επαναδιαπραγμάτευση, η μόνη διέξοδος από την Κρίση! - Άρθρο του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Πρώτη προτεραιότητα στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε είναι η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της Πατρίδας μας, που τις τελευταίες μέρες διασύρθηκε με αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Αυτό που προκάλεσε με τις απίστευτες και επικίνδυνες παλινωδίες του ο κος Παπανδρέου, που με τους τυχοδιωκτισμούς του περί Δημοψηφίσματος έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό της χρεοκοπίας και της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, δεν έχει... προηγούμενο στην πολιτική ζωή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Η επικίνδυνη απελπισία του κου Παπανδρέου για τη χωρίς όρους παράδοση της χώρας μας στην πολιτική της οικονομικής ύφεσης και των αδιεξόδων, τον ώθησε στο να εκβιάσει και να τρομάξει τον Ελληνικό λαό, εγείροντας διλλήματα ακόμα και για το κεκτημένο της συμμετοχής μας στη ζώνη του Ευρώ.

Αποτελεί πλέον πεποίθηση ακόμα και των στελεχών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι, ο κος Παπανδρέου δεν είναι μόνο πολιτικά ανεπαρκής αλλά το χειρότερο είναι ότι απεδείχθη επικίνδυνος για την εξασφάλιση μίας βιώσιμης Ευρωπαϊκής πορείας για την Ελλάδα.

Κανείς ποτέ δεν θα ξεχάσει πώς ο πρώην Πρωθυπουργός, αφού πανηγύρισε την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου για αναδιάρθρωση – «κούρεμα» του χρέους – στη συνέχεια εξήγγειλε για τον Ιανουάριο δημοψήφισμα, για μια συμφωνία που είχε προσυπογράψει;

Ο κ. Παπανδρέου επιστρατεύοντας τη γνώριμη τακτική του, αυτή των ψευτο-διλημμάτων: «με το Ευρώ ή με την δραχμή, με την Ευρώπη ή με τα Βαλκάνια, με κοστούμι ή με φουστανέλα;», ναρκοθέτησε και τη συμφωνία για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Γιατί άραγε; Προς όφελος ποιών;

Επί δύο χρόνια αγνοούσε επιδεικτικά την άποψη του λαού για το μνημόνιο έχοντας απορρίψει κάθε περίπτωση δημοψηφίσματος. Γιατί δεν πέρασε από δημοψήφισμα τα σκληρά-ισοπεδωτικά μέτρα που πήρε; Μήπως ρώτησε τους πολίτες για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων; Έκλεισε το μάτι στους κερδοσκόπους και ανάγκασε τους Ευρωπαίους εταίρους μας να εξετάσουν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ.

Πιστεύω ότι μετά την πολιτική κατάρρευσή του ο κος Παπανδρέου θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η δημοκρατία δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα που απλά επικαλείται στις ομιλίες του.

Η Δημοκρατία δεν γνωρίζει ούτε εκβιασμούς, ούτε αδιέξοδα. Η Δημοκρατία εμπεδώνεται στις κρίσεις και εμβαπτίζεται στην κολυμπήθρα της ετυμηγορίας του λαού.

Η Κυβέρνηση του μνημονίου “έκλεισε” τον κύκλο της.

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και η ανόρθωση της Ελλάδας περνά μέσα από άμεσες εκλογές, ώστε η νέα Κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επανεκκίνηση της οικονομίας και να διαπραγματευτεί την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας.

* Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, και Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...