Δευτέρα, Νοεμβρίου 14

Σε ποιους ετοιμάζεται να περάσει χειροπέδες το ΣΔΟΕ από σήμερα;

Πρωταθλήτρια με συνολικά επτά συλλήψεις φοροφυγάδων επιχειρηματιών αναδεικνύεται η Θεσσαλονίκη. Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ, όμως, δεν σταματούν εδώ και από σήμερα αρχίζουν νέα επιχείρηση συλλήψεων…

Ποιους θα πάρει η… μπάλα; Ελεύθερους επαγγελματίες με μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, που εμφανίζονται στην εφορία ως φτωχοί! Ενεχυροδανειστές και έμποροι τροφίμων μπαίνουν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.

Από σήμερα το ΣΔΟΕ ξεκινά νέα επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη φοροφυγάδων. Όπως μάλιστα διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία» στο μικροσκόπιο μπαίνουν φορολογούμενοι, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλές καταθέσεις τις οποίες παρόλα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν. Tο ΣΔOE, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διαθέτει λίστα... 1.000 φορολογούμενων με τραπεζικούς λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Πολλοί από αυτούς εκλήθησαν να πληρώσουν τους σχετικούς φόρους και κατά τον έλεγχο που έγινε δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που διέθεταν.

Επίσης, περίπου 47 επιχειρηματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις στην περίπτωση που δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους, ενώ οι έλεγχοι των «ράμπο» του ΣΔΟΕ επεκτείνονται σε χιλιάδες εικονικά τιμολόγια που εντοπίστηκαν σε διάφορες επιχειρήσεις.
Το μαχαίρι μπαίνει και πιο βαθιά στο κόκκαλο. Εικονικές εξαγωγές με λαθρεμπόριο καυσίμων προκαλούν απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος.

Tο ΣΔOE, σύμφωνα με την «Ημερησία», βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικονομικές αρχές βαλκανικών χωρών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ποσότητες πετρελαίου κατευθύνονται στις χώρες αυτές και αν οι λήπτριες εταιρίες είναι υπαρκτές.

Ταυτόχρονα εντείνονται οι έλεγχοι και για καρτέλ στο χώρο των τροφίμων. Μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και εισαγωγικές επιχειρήσεις, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών και τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συλλήψεις.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...