Τρίτη, Νοεμβρίου 1

Νέες συλλήψεις έρχονται στη Θεσσαλονίκη για μη απόδοση ΦΠΑ

Την πλήρη λίστα με τους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης που δεν απέδωσαν ΦΠΑ και τα ονόματά τους φιγουράρουν στη λίστα φοροφυγάδων του υπουργείου Οικονομικών θα έχει σύντομα στα χέρια του το ΣΔΟΕ, προχωρώντας στη σύλληψή τους…

Το ΣΔΟΕ, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων capital.gr, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τη λίστα με τα στοιχεία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που οφείλουν ΦΠΑ άνω των 75.000 ευρώ και έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ σκοπεύουν να δώσουν στη συνέχεια τα ονόματα των οφειλετών στον εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει εντολές για τη σύλληψή τους και την... παραπομπή τους στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο νόμος για τη μη απόδοση ΦΠΑ προβλέπει την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμο χρέος ΦΠΑ άνω των 5.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, με εγκύκλιο που εξέδωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, δόθηκαν οδηγίες προς όλους τους εισαγγελείς της χώρας σύμφωνα με τις οποίες η αυτόφωρη διαδικασία θα ενεργοποιείται μόνο για τις περιπτώσεις φορολογούμενων που το χρέος τους ξεπερνά τα 75.000 ευρώ.

Μετά την ιδιοκτήτρια της Fena, επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη που δεν απέδωσαν ΦΠΑ κινδυνεύουν να βρεθούν στη θέση της. Όπως μαθαίνουμε στη λίστα με τους φοροφυγάδες υπάρχουν τα ονόματα δεκάδων επιχειρηματιών της πόλης.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...