Τρίτη, Νοεμβρίου 29

Φενγκ Σούι: Η τέχνη του «Ευ Ζην»

Τί συμβαίνει λοιπόν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι παραδίδονται στη «μόδα» του Φενγκ Σούι;

Το Φενγκ Σούι είναι μία τέχνη που κρατά κάθε αρνητική ενέργεια και επιρροή μακρυά από το χώρο σας. Η δημοτικότητά του αναπτύσσεται ραγδαία, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να γίνονται μάρτυρες της σίγουρης αλλαγής που φέρνει στις ζωές τους, ακολουθώντας τις βασικές αρχές και τις χρήσιμες συμβουλές του για ειρήνη και ευημερία .

Βασισμένο σ’ ένα Ινδικό τελετουργικό, το Vastru Shastra, το Φενγκ Σούι λειτουργεί με τις βασικές αρχές του ανέμου, του νερού, του αέρα και της κατεύθυνσης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε λεπτομέρειες για το Φενγκ Σούι και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ν’ αλλάξετε τη ζωή σας.

Τί είναι;

Η κυριολεκτική σημασία του Φενγκ Σούι είναι «Αέρας Και Νερό». Αυτή η πανάρχαια Κινέζικη πειθαρχική τεχνική (χρονολογείται πάνω από 4000 χρόνια!) που υπόσχεται καλή υγεία, δύναμη και τύχη, ήταν αρχικά ένα καλά... φυλαγμένο μυστικό. Καθώς όμως τα ευεργετικά του αποτελέσματα έβγαιναν στην επιφάνεια, το μυστικό αυτό φανερώθηκε. Τόσο πολύ μάλιστα, που όλες οι αγορές του κόσμου γέμισαν αντικείμενα για Φενγκ Σούι…

Η τέχνη αυτή ασχολείται κυρίως με τη σωστή τοποθέτηση αντικειμένων. Όχι για διακοσμητικούς λόγους, αλλά για απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας. Με τα πέντε στοιχεία σε ισορροπία, δηλαδή τη φωτιά, τη γη, το νερό, το μέταλλο και το ξύλο, είτε στο σπίτι, είτε στο γραφείο, μπορείτε να ζήσετε μια ζωή γεμάτη ευημερία. Δε χρειάζεται να σας πούμε ότι το Φενγκ Σούι προαγγέλλει την ηρεμία… Αν λοιπόν αναρωτιόσασταν γιατί η σύντροφός σας έχει ξετρελαθεί με κάποια περίεργα trendy πραγματάκια όπως χρωματιστά χαλικάκια και μικρούς δράκους, τώρα ξέρετε ότι έχει αρχίσει να πιστεύει στη δύναμη του Φενγκ Σούι…

Πώς λειτουργεί;

Το Φενγκ Σούι λειτουργεί με τις βασικές αρχές της σωστής τοποθέτησης αντικειμένων, σχημάτων και χρωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο σας. Αυτό γίνεται για λόγους έλξης του «Τσι», που αλλιώς αναφέρεται ως «θετική ενέργεια», και του ισορροπιστικού «Σα Τσι» ή «Σα», που αλλιώς αναφέρεται ως «αντίθετη ενέργεια».

Το Φενγκ Σούι χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία για να διατηρηθεί η αρμονία και η ισορροπία ανάμεσα στο «Γιν» και το «Γιαν», τις αντίθετες δυνάμεις του σύμπαντος. Αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται για να δώσουν ώθηση σε εννιά διαφορετικούς τομείς της ζωής ενός ανθρώπου: την Οικογένεια, την Καριέρα, τις Σχέσεις, τη Δημιουργικότητα και τα Παιδιά, τη Φήμη, την Υγεία, τον Πλούτο, τα Ταξίδια και τα Άτομα που Βοηθούν.

Συμβουλές Φενγκ Σούι

Είτε αυτό που χρειάζεστε είναι ένας καλός ύπνος, είτε μια προαγωγή στη δουλειά, το Φενγκ Σούι έχει συμβουλές επιτυχίας για όλους τους τομείς της ζωής μας. Δοκιμάστε μερικές απ’ αυτές και… θα πίνετε νερό στ’ όνομά του!

Διαλέξτε χρώμα για την κρεβατοκάμαρα.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος χαλαρωτικό. Χρησιμοποιήστε αρκετό κίτρινο (που είναι ζεστό χρώμα), γήινο πράσινο ή αποχρώσεις της τερρακόττας, προκειμένου να έλξετε θετική ενέργεια. Αν αναζητάτε τη χαρά στην ερωτική σας ζωή, το κόκκινο μπορεί να κάνει θαύματα, ενώ το μέταλλο μπορεί να αποδώσει πολλούς καρπούς στην εργασία σας. Τα χρώματα αυτά χρησιμοποιούνται σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο, γι’ αυτό και σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στο Φενγκ Σούι πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή. Θυμηθείτε ότι κάνετε την αλλαγή για περισσότερη θετικότητα, όχι για να πάνε όλα στράφι!

Παρ’ όλο που μια κρεβατοκάμαρα γεμάτη καθρέφτες είναι ό,τι πιο συναρπαστικό, ειδικά όταν κοιτάζετε τον εαυτό σας την ώρα της… δράσης, το Φενγκ Σούι δεν είναι σύμφωνο. Οι καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα έχουν τη δύναμη να φέρουν στην ερωτική σας σχέση κι ένα τρίτο πρόσωπο. Όποτε, για το δικό σας καλό, ίσως θα πρέπει να πάψετε να φαντασιώνεστε (έστω και για λίγο…)!

Επιλέξτε τα κατάλληλα έπιπλα.

Επωφεληθείτε στο έπακρο από το Φενγκ Σούι, επιλέγοντας τα κατάλληλα έπιπλα για το γραφείο και το σπίτι σας. Θυμηθείτε ότι τα έπιπλα με γωνίες (όπως παλιοί καναπέδες, σκληρές καρέκλες και ελατήρια που προεξέχουν) σας κάνουν να φαίνεστε ευέξαπτοι και μπλοκάρουν τη ροή της θετικής ενέργειας. Το ότι δείχνουν κακόγουστα είναι άλλο θέμα, που δεν το αγγίζουμε…

Προσπαθήστε να επιλέξετε έπιπλα που είναι άνετα και να πετάξετε αυτά που δε χρειάζονται. Αν αγοράζετε έπιπλα για το γραφείο σας, ας είναι με στρογγυλεμένες γωνίες. Οι στρογγυλεμένες γωνίες συμβάλλουν κατά πολύ στη δημιουργικότητα. Τοποθετήστε πολλά φυτά, για να είστε σ’ επαφή με τη φύση. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε, χωρίς να χρειάζεται ν’ ανακαινίσετε ολόκληρο το χώρο. Μικρές προσθήκες (όπως τα φυτά) ή μια μικρή μετακίνηση του γραφείου σας, μπορούν να κάνουν θαύματα. Το κόλπο είναι να γίνει το σωστό πράγμα.

Προσαρμόστε το φως.

Το φως που επιλέγετε καθορίζει το πόσο συναισθηματικά είναι τα άτομα που βρίσκονται γύρω από αυτό, και επίσης πόσο υψηλά είναι τα επίπεδα εγρήγορσής τους.

Προτιμήστε το φυσικό φως από τα παράθυρα, καθώς φέρνει θετική ενέργεια. Αν αυτό δε γίνεται, χρησιμοποιήστε κεριά και φυσικές λευκές λάμπες. Αποφύγετε τις λάμπες φθορίου και αλογόνου.

Αγοράστε μικροαντικείμενα που αποπνέουν θετικότητα.

Μικροί δράκοι, μικροί βάτραχοι, νομίσματα, κουδουνάκια και συντριβανάκια, αποπνέουν θετικότητα κατά το Κινέζικο Φενγκ Σούι. Η αγορά και η διατήρηση τους δίνουν το πράσινο φως στη θετική ενέργεια, η οποία με τη σειρά της παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Τα αντικείμενα αυτά μαγνητίζουν δύναμη, χρήματα, πλούτο και υγεία.

Κρεμάστε 3 Κινέζικα νομίσματα – αφού τα δέσετε μεταξύ τους με κόκκινη κορδέλλα – στο χερούλι της εξώπορτας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα συμβάλλετε κατά πολύ στο να… γεμίσει το πορτοφόλι σας. Το μήκος της κορδέλλας θα πρέπει να είναι κομμένο κατά 9, 18 κλπ εκατοστά.

Πετάξτε τα άχρηστα.

Αυτός είναι ένας βασικός κανόνας όχι μόνο του Φενγκ Σούι, αλλά και του Vastu Shastra. Πετάξτε όλα τα άχρηστα από το γραφείο και το σπίτι σας. Κρατήστε το χώρο σας όσο πιο καθαρό γίνεται, για να διευκολύνετε τη ροή θετικής ενέργειας μέσα σε αυτόν. Στην πραγματικότητα, κατά το Φενγκ Σούι, τα σκουπίδια μέσα στο σπίτι συμβολίζουν τη σύγχυση του μυαλού. Γι’ αυτό, καθαρίστε το σπίτι σας από τα διάφορα περιττά πράγματα, κι ακόμα καλύτερα… χαρίστε τα σε κάποιον έρανο!

Εκτός από τα άχρηστα, πρέπει να προσπαθήσετε (τουλάχιστον) να πετάξετε ό,τι είναι σπασμένο. Σε περίπτωση που δεν θέλετε, οφείλετε να προβείτε σε επισκευή. Ακολουθήστε αυτήν τη γεμάτη δύναμη συμβουλή του Φενγκ Σούι και νιώστε την καλοσύνη να σας περιβάλλει…!

Πού πηγαίνει τι;

Η τοποθέτηση των αντικειμένων κατά το Φενγκ Σούι είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που δεν πρέπει να τους παραβαίνουμε. Για παράδειγμα, το κρεβάτι πρέπει να μπει στην κρεβατοκάμαρα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει κάποιος τοίχος πίσω του, κάτι πολύ σημαντικό για έναν ποιοτικό ύπνο. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα πόδια σας δεν είναι στραμμένα προς την πόρτα όταν κοιμάστε. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν πλυντήρια ρούχων, πιάτων και νεροχύτης μπροστά από τα μάτια της κουζίνας και το φούρνο της. Αυτό αποτρέπει τις διαφωνίες μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Μικρές συμβουλές, που δεν κοστίζουν ακριβά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να συμβαδίσετε μ’ αυτές, είναι μια μικρή διαρρύθμιση του χώρου σας. Κάτι που σίγουρα αξίζει, για να ζήσετε περισσότερο ευτυχισμένοι…!

ministryofmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...