Τετάρτη, Νοεμβρίου 2

Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας: Η Θεσσαλονίκη αξίζει και θα κερδίσει τον τίτλο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τελευταία συνάντηση των εθελοντών που πλαισιώνουν τη διεκδίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας νεολαίας 2014. Η αντιδήμαρχος νεότητας του...

Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου, μιλώντας στους νέους και τις νέες που θυσίασαν τον προσωπικό τους χρόνο για την ολοκλήρωση του φακέλου της υποψηφιότητας τόνισε ότι «ακόμη κι αν δεν πάρουμε τον τίτλο θα έχουμε κερδίσει όλα αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα μαζί και όλα αυτά που θα κάνουμε για τους νέους της... πόλης τα επόμενα χρόνια».

Η κα Πασχαλίδου παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που διοργανώθηκαν μέχρι σήμερα σημειώνοντας ότι όλες στηρίχτηκαν στον εθελοντισμό.

Η τελική αναμέτρηση για την κατάκτηση του τίτλου θα πραγματοποιηθεί στις 17 Νοεμβρίου στη Μπράγκα της Πορτογαλίας. Εκεί η αντιπροσωπεία της υποψηφιότητας της πόλης μας θα προσπαθήσει να πείσει την αρμόδια επιτροπή ότι οι δράσεις που έχει συμπεριλάβει στο φάκελό της είναι υλοποιήσιμες. Κύριος αντίπαλος της Θεσσαλονίκης είναι το Ιβάνοβο της Ρωσίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η υποψηφιότητα του Ηρακλείου συμμετέχει τυπικά στο τελικό στάδιο της διεκδίκησης.

Είτε η Θεσσαλονίκη πάρει το τίτλο, είτε όχι, στην επιστροφή της από την Μπράγκα η αντιπροσωπεία του Δήμου θα βρεθεί στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης όπου θα στηθεί μία μεγάλη γιορτή. Όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νοστιμιά μίας τεράστιας τούρτας που θα έχει το σχήμα του logo της διεκδίκησης, δηλαδή του κεφαλιού με τη μοϊκάνα.

thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...