Ο καθένας αγαπάει τα χρήματα και το internet έχει επιτρέψει σε πολλές επιχειρήσεις με σπουδαίες ιδέες να γίνουν απίστευτα πλούσιες. Αλλά μεταξύ όλων αυτών των μεγάλων στοχαστών, έχει υπάρξει και μια χούφτα ανθρώπων που έχουν καταφέρει να βγάλουν χρήματα με ιδέες που θα μπορούσες να τις χαρακτηρίσεις «ηλίθιες» αν σου τις έλεγαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκέφτηκαν απλά έξω από το κουτί, πήραν το κουτί, του έβαλαν φωτιά και έπειτα κατευθύνθηκαν στην τράπεζα να παραλάβουν τα κέρδη τους.
1. Ανταλλαγή προϊόντων
Ο Kyle MacDonald ήταν ένας Καναδός και μια μέρα αποφάσισε ότι κουράστηκε να χρειάζεται να τρέχει για να ξεφύγει από πολικές αρκούδες και να βλέπει χιόνι για 360 μέρες το χρόνο. Σκέφτηκε ότι η καλύτερη λύση ήταν να βρει ένα σπίτι κάπου αλλού.
Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε πράγματα όπως χρήματα, ξυλεία ή εργαλεία. Ωστόσο, αυτό που ο MacDonald είχε, ήταν ένα κόκκινο συνδετήρα και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να τον ανταλλάξει με ένα σπίτι. Έτσι, το 2005 τοποθέτησε μια αγγελία στο Gragislist προσφέροντας τον συνδετήρα για ανταλλαγή.
Κάποιες κυρίες που είδαν την αγγελία τους... άρεσε αυτή η τρελή ιδέα και του πρόσφεραν σε αντάλλαγμα ένα στυλό σε σχήμα ψαριού.
Κατά την διάρκεια ενός έτους, ο MacDonald, κατάφερε να κάνει μια σειρά από ανταλλαγές που τελικά τον έκαναν να συναντήσει τον Alice Cooper και τον Corbin Bernsen, ο οποίος αντάλλαξε ένα ρόλο στο σόου του με το γάντι που είχε δώσει ο Cooper στον MacDonald.
Τελικά, τον Ιούλιο του 2006, προσφέρθηκε στον MacDonald ένα σπίτι ως αντάλλαγμα για τον ρόλο. Ο MacDonald αισθάνθηκε σαν νικητής παρά το γεγονός ότι το σπίτι βρίσκονταν στο Kipling του Saskatchewan.
2. Υψηλής τεχνολογίας ελεημοσύνη
Η Bosnak ήταν μια φανατική με τα Gucci γυναίκα, που εργάζονταν στην Νέα Υόρκη με εξαψήφιο μισθό. Ωστόσο η Gucci δεν είναι μια φθηνή μάρκα και η Bosnak κατάφερε να φορτώσει την πιστωτική της κάρτα με 20.000$ ακριβώς πριν χάσει την δουλειά της. Αποφάσισε ότι το καλύτερο πράγμα που είχε να κάνει είναι να παρακαλέσει τους ανθρώπους για χρήματα ώστε να εξοφλήσει το χρέος της, γιατί το να βρει μια άλλη δουλειά της έμοιαζε μεγάλη ταλαιπωρία. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελε να λερώσει τα ωραία της Prada παπούτσια στα πεζοδρόμια ζητώντας ελεημοσύνη, έτσι αποφάσισε να το κάνει μέσω του internet.
Δημιουργώντας μια σελίδα την οποία την ονόμασε “savekaryn.com”, ενημέρωνε τους ανθρώπους για την κατάσταση της και τους ζητούσε να της στείλουν όσα χρήματα μπορούσαν. Προφανώς τίποτα δεν κινεί τις καρδιές των ανθρώπων περισσότερο από μια γυναίκα ντυμένη με ακριβά ρούχα και έτσι, εντελώς ανεξήγητα, τα χρήματα άρχισαν να ρέουν. Η Unisef μάλλον πρέπει να παρατήσει τις εικόνες με τα πεινασμένα παιδιά και να κάνει διαφημίσεις με πεινασμένα μοντέλα, για να συγκεντρώσει χρήματα.
Μέσα σε 20 εβδομάδες η Bosnak κατάφερε να συγκεντρώσει 13.000$ από εντελώς άγνωστους μέσω του internet. Με τα χρήματα αυτά και αυτά που έβγαλε από την πώληση των ρούχων και των αξεσουάρ της, κατάφερε να αποπληρώσει το χρέος.
3. Μικροσκοπικές κουκίδες
Ο Alex Tew ζούσε την Αγγλία και ήθελε να πάει στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς η οικογένεια του δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά και έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το internet. Σε αντίθεση με τον Kyle MacDonald, ο Tew, δεν είχε έναν κόκκινο συνδετήρα να πουλήσει ή να ανταλλάξει.
Αυτό που είχε ήταν ένας υπολογιστής και η τρελή ιδέα ότι οι εταιρείες θα πλήρωναν για να διαφημιστούν οπουδήποτε, ακόμη και σε μια σελίδα αποτελούμενη από εκατομμύρια pixels με διαφημίσεις. Έβαλε το σχέδιο του σε δράση και δημιούργησε την σελίδα ‘The Million Dollar Homepage’, πουλώντας το κάθε pixel για 1$.
Στην αρχή είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος κορόιδευε τον Tew και αρχικά πουλούσε μόνο σε φίλους και συγγενείς. Αυτό άλλαξε όταν το θέμα του αναφέρθηκε στο BBC και ξαφνικά η σελίδα του άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα. Όταν συνέβη αυτό, άρχισε να πουλάει pixels γρήγορα. Αυτό απέδειξε ότι οι άνθρωποι μπορεί να τους αρέσει να γελοιοποιούν τους άλλους για τις ηλίθιες ιδέες τους, αλλά μισούν να μένουν στην απέξω.
Σε πέντε μήνες όλα τα pixels είχαν πουληθεί και ο Tew είχε βγάλει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Αυτά ήταν περισσότερα από αρκετά για να χρηματοδοτήσει το όνειρο του και να πάει στο πανεπιστήμιο, το οποίο και έκανε… για ένα εξάμηνο… πριν τα παρατήσει, γιατί απλά, είχε ένα εκατομμύριο.
4. Αγνότητα προς πώληση
Η Natalie Dylan (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), ήταν μια 22-χρονη με όνειρο να βγάλει χρήματα για να πληρώσει το κολλέγιο. Αν και δεν είχε καμία επιχειρηματική εμπειρία ή κάποιο καταπληκτικό προϊόν για να πουλήσει, είχε κάτι ακόμα πιο ισχυρό, έναν ολοκαίνουργιο «κόλπο». Φαίνεται ότι είχε καταφέρει να κρατήσει τον «κόλπο» της ανέγγιχτο και αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να την βοηθήσει να βγάλει κάποια χρήματα.
Σκέφτηκε την ιδέα του πλειστηριασμού της παρθενιάς της μετά την απόφαση ότι η εναλλακτική λύση, να την δώσει σε κάποιον κόπανο δωρεάν, ήταν λίγο απαίσια. Πήγε στην Νεβάδα και ζήτησε την βοήθεια από το “Moonlite Bunny Ranch”, έναν νόμιμο οίκο ανοχής, για να διαδώσει ότι τα αγαθά της είναι προς πώληση, μιας και το να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα δεν είχε αποτέλεσμα.
Αφότου μαθεύτηκε η ιστορία, ξέσπασαν αντιδράσεις. Κάποιοι άνθρωποι σκέφτηκαν ότι αυτή η ιδέα ήταν μια τεράστια πληγή για τις γυναίκες παντού, διαιωνίζοντας την ιδέα ότι είναι απλά ένα εμπόρευμα. Κάποιοι θεώρησαν ότι, στην πραγματικότητα, ενδυνάμωνε τις γυναίκες. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία απλά ήθελαν να μάθουν αν ήταν σέξι.
Απάντηση: Ναι
Μετά από λίγους μήνες δημοπρασιών διαπιστώθηκε ότι η τιμή που κέρδισε ήταν 3.7 εκατομμύρια δολάρια. Ο νικητής πλειοδότης ήταν από την Αυστραλία, αν και η Dylan δεν ολοκλήρωσε ποτέ την συμφωνία επειδή ο νικητής αποχώρησε όταν η γυναίκα του το έμαθε.
5. Φανταστικά σπίτια
Η Ailin Graef ζούσε στην Γερμανία όταν άρχισε να παίζει το “Second Life” ένα online παιχνίδι στο οποίο οι άνθρωποι συνδέονται και κάνουν ότι και στην πραγματική ζωή, με την διαφορά ότι μπορούν να προσποιηθούν ότι είναι πολύ πιο εμφανίσιμοι από ότι στην πραγματική ζωή.
Αποφάσισε ότι το να τριγυρνάει και να μιλάει με άλλους δεν ήταν και πολύ συναρπαστικό και σκέφτηκε ένα σχέδιο για να κερδίζει χρήματα από τους άλλους παίχτες.
Αφού διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι θα πλήρωναν πραγματικά χρήματα για να αγοράσουν εικονικά σπίτια και γη, αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Η Graef, υπό το όνομα ‘Anshe Chung’, άρχισε να αγοράζει «γη» άμεσα από την Linden, την εταιρεία που έφτιαξε το παιχνίδι. Έπειτα διαιρούσε την γη αυτή και την πουλούσε σε άλλους παίχτες με κάποιο κέρδος. Επίσης συγκέντρωνε 20$ κάθε μήνα από κάθε παίχτη, σαν φόρο ακίνητης περιουσίας!
Με κάποιο τρόπο κατάφερε να πείσει αρκετούς ενήλικες ανθρώπους να της δώσουν χρήματα για εικονική «γη» ώστε να γίνει εκατομμυριούχος…
6. Χώμα. Σοβαρά, απλά χώμα
Ο Pat Burke γνώριζε ότι ήταν ηλίθιο να πιστεύεις ότι μπορείς να πουλήσεις πάγο σε έναν Εσκιμώο. Από την άλλη, το να πουλάς χώμα σε Ιρλανδούς ήταν εντελώς εύλογο και έτσι ξεκίνησε μια επιχείρηση που έκανε ακριβώς αυτό.
Φαίνεται ότι οι Ιρλανδοί σε όλο τον κόσμο αγαπούσαν πραγματικά την Ιρλανδία, όχι αρκετά για να επιστρέψουν και να ζήσουν εκεί, αλλά αρκετά για να ξοδεύουν χρήματα για μια τσάντα πραγματικού Ιρλανδικού χώματος.
Οι άνθρωποι πληρώνουν 10$ για ένα κιλό χώμα που προέρχεται από μια πεδιάδα στο Cahir της Ιρλανδίας. Υποθέταμε ότι το χώμα αυτό προορίζονταν για καλή χρήση, ίσως για το φύτεμα κάποιου λουλουδιού σε μια γλάστρα ή κάτι τέτοιο. Αποδεικνύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος από το χώμα αυτό χρησιμοποιούταν στις κηδείες. Αυτοί οι τρελοί Ιρλανδοί πλήρωναν καλά λεφτά για χώμα, ώστε να το ρίχνουν στους τάφους κατά την διάρκεια της κηδείας.
Ένας τύπος μάλιστα, αγόρασε χώμα αξίας 100.000$ για την κηδεία του. Δεν είμαστε ιδιοφυίες, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε ότι, με τόσα χρήματα θα μπορούσε να θαφτεί στην ίδια την Ιρλανδία.
Παρόλα αυτά, κάτι στο σμαραγδένιο αυτό νησί κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται για αυτό το χώμα και τα πλοία της εταιρείας μεταφέρουν χώμα αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο. Εν τω μεταξύ, στο Cahir, κάποιος Ιρλανδός βλέπει μια γιγάντια τρύπα να σκάβεται σιγά-σιγά δίπλα στο σπίτι του.
Πηγή: dailyarticle.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου