Κυριακή, Νοεμβρίου 13

Γιατί πρέπει να σηκωνόμαστε από την καρέκλα τουλάχιστον κάθε 1 ώρα

Το καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου, αναφέρουν Καναδοί επιστήμονες, οι οποίοι σε μεγάλη μελέτη επιβεβαίωσαν πως συσχετίζεται στενά με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων....

Όπως ανακοίνωσαν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος Μελέτης του Καρκίνου (AICR), σε ετήσια βάση μπορούν να αποδοθούν στην καθιστική ζωή 92.000 κρούσματα καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου...

Γι’ αυτό τον λόγο, συνιστούν ανεπιφύλακτα να αυξήσουμε το επίπεδο της δραστηριότητάς μας, φροντίζοντας κάθε ώρα ακινησίας να αντισταθμίζεται με... μερικά λεπτά γυμναστικής.
Το καθημερινό περπάτημα με γρήγορο βήμα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων αρκετών ουσιών στο αίμα οι οποίες αποτελούν δείκτες του καρκίνου, όπως ορμονών του φύλου και δεικτών φλεγμονής. Επιπλέον, ελαττώνουν την αντοχή στην ινσουλίνη και το σωματικό λίπος.

Στην πραγματικότητα, «η καθημερινή άσκηση μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο αναπτύξεως καρκίνου του παχέος εντέρου έως 35% και τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού έως 25%», τόνισε. «Και όσο περισσότερο γυμνάζεται κανείς, τόσο το καλύτερο»

απο το advancehealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...